LOKALNI STOŽERI JAVLJAJU Novozaraženih ima u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj; U pitanju su kontakti radnika

Nacionalni stožer civilne zaštite održat će redovitu konferenciju za medije u 14 sati na kojoj će izvijestiti o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj, a lokalni stožeri već su počeli objavljivati podatke.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da na području županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vezano za pojavu zaraze u domu za starije i nemoćne osobe ‘Cvjetni dom’ u Šibeniku epidemiološki izvidi još traju.

”Prema izvješćima Doma, nadzoru nadležnih službi, kontroli od strane Tima za provedbu upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te dnevnim očitovanjima, u Domu su se redovito provodile protuepidemijske mjere propisane od strane HZJZ”, priopćili su iz Stožera civilne zaštite.



Nakon jučer pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma testirano je 40 osoba. 14 uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar su negativni, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuje.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šesnaesti dan za redom nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 114 osoba, a četiri su preminule.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije na konfrenciji za medije izvijestio je da imaju tri nova slučaja koronavirusa, a radi se o članovima obitelji jednog od radnika Đure Đakovića koji se vratio s terenskog rada iz Švedske.

Kako je rečeno, radi se o mladićevoj majci, ocu i baki. Epidemiolog Ante Vitalia kazao je da se radi o obradi obiteljskih kontakata i o slučaju samoizolacije u istom kućanstvu.

”Bilo za očekivati da će ovi ukućani biti zaraženi, iako kažu da su se pridržavali svih uputa. Dobili smo informaciju da je jučer bio još jedan let na liniji Frankfurt-Zagreb te sam jučer stupio u kontakt osobom koja je u PSŽ došla tim letom i ona je vraćena u samoizolaciju te će biti danas testirana, kao i kontakti novih troje zaraženih”, kazao je Vitalia.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je da na području županije nema novozaraženih. Broj ozdravljenih je i dalje 82 . Do sada je testirano 2281 uzorak, a tijekom jučerašnjeg dana 51.

Aktivni nadzor provodi se nad 34 kontakta, a samoizolacija je istekla za 3804 stanovnika.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ozdravila je i zadnja od ukupno 40 osoba zaraženih koronavirusom te je ta županija postala „corona free“, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji situacija je stabilna, županije je već 16. dan bez novooboljelih, tijekom zadnja 24 sata testirano je 39 osoba i svi su nalazi negativni“, navodi Stožer.

Od početka izbijanja epidemije u najistočnijoj hrvatskoj županiji testirano je ukupno 1.589 osoba. Od utorka na području županije nemviše a niti jedne osobe u samoizolaciji.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije šesnaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba, a u protekla 24 sata ozdravilo je još osam osoba, priopćio je županijski Stožer. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka, od kojih je 22 negativno, dok se za još pet čekaju rezultati nalaza.

Ukupno je dosad ozdravilo 116 osoba, a trenutno su aktivna još 22 slučaja zaraze.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer su testirane 52 osobe. Svi pristigli nalazi su negativni, uključujući i onih desetak od prethodnog dana. Ukupno je testirano 2065 osoba. Tijekom dana bit će testirano oko 40 osoba.

U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 2, 1 osoba je preminula. U Karlovačkoj županiji izliječeno je 27 osoba.

Pod mjerama samoizolacije nalaze se tri osobe. U karanteni Grabovac nalazi se 13 osoba, a tijekom dana očekuje se njihovo otpuštanje.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Trenutačno je u županiji još 17 aktivnih slučajeva, a dosad je 54 pacijenata ozdravilo.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa

“Obavještavamo da je unutar 24 sata ispitano 66 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih”, potvrdili su iz Stožera.

Trenutno je na ispitivanju 23 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

O rezultatima nalaza bit ćete naknadno obavIješteni, piše u priopćenju istarskog Stožera civilne zaštite koje je stiglo 14. svibnja.

Protekla dva dana evidentirana su dva nova zaražena, a radi se o bračnom paru iz Rovinja, Španjolcu i Hrvatici, koji su 2. svibnja zrakoplovom doputovali iz Frankfurta. Osim njih, na tom je letu bilo više zaraženih osoba. Zaraženi bračni par iz Rovinja nalazi se na Odjelu infektologije Opće bolnice Pula.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, šo je već 29. dan zaredom bez nema novooboljelih na tom području, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Komentari