NACIONALNI STOŽER OBJAVIO Zabilježeno je 77 novih slučajeva, dvije osobe su preminule

Goran Stanzl / POOL / PIXSELL / CROPIX

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.



U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

Dubrovačko-neretvanska županija

Mladić iz Župe dubrovačke zaražen je koronavirusom, a izliječene su tri osobe, iz Župe dubrovačke, Metkovića i Kule Norinske pa je ukupno aktivnih 13 slučajeva, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

U dubrovačkoj bolnici je zbrinuta jedna zaražena osoba. U samoizolaciji je 267 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 6744 uzorka.

Županijski stožer Civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Splitsko-dalmatinska županija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novopozitivnih osoba na koronavirus, najviše u Splitu – sedam i i Makarskoj – četiri osobe, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite te dodali da je još dvoje novoobljelih iz Zagreba.

Zadarska županija

Dvije su osobe pozitivne na koronavirus na području Zadarske županije, a riječ je o mlađim muškarcima iz Zadra i Benkovca, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

S jučerašnjim danom izliječene su još dvije osobe, a na Covid odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je troje pacijenata.

Aktivni nadzor provodi se nad 141 osobom, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka. U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom (područje Općine Đurmanec) te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19. Jedna oboljela osoba je područja grada Novalje i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. Druga oboljela osoba je s područja općine Donji Lapac kojoj je po povratku iz Srbije potvrđen virus.

Na području grada Novalje potvrđen je jedan slučaj oboljele osobe iz druge županije koja je smještena i koristi izolaciju u privatnom objektu. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 15 osoba uzimanjem uzoraka. Ukupno su oboljele 34 osobe od COVID-19 od čega su 4 aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 23 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, javlja stožer te županije.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije od danas nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji su još tri osobe. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo i dalje te se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je na području županije trenutno aktivno 37 slučajeva, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije imamo dvije novooboljele osobe od COVID-19 infekcije, javlja stožer. Riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, koja se nakon pozitivnog testa vratila kući.

Druga oboljela osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica, a epidemiološka obrada je u tijeku.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 54 uzorka na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe.

Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja od kojih se jedna osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice.

Zagreb

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 150, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt oboljelih osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj.

Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Andrijaševaca, 1 osoba iz Novih Jankovaca i 1 osoba iz Vrbanje).

Primorsko-goranska županija

Šestero je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Svi su novooboljeli kontakti ranije oboljelih osoba te su bili u samoizolaciji.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 180, dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset (20).

Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 75, javlja lokalni stožer koji poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih.

Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 116 osoba.

U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, državljanin Talijanske Republike, 1948. godište.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je postalo pozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

U KBC-u Osijek kao respiracijskom centru cijele Slavonije i Baranje hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru.

Jučer je mjera samoizolacije određena za 18 novih kontakata oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju mjere samoizolacije, a u 19 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Virovitičko-podravska županija

Deveti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 26 testiranih osoba svi su bili negativni na koronavirus. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije je šest jer se jedna osoba oporavila, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih od početka epidemije je trenutno 2351. U samoizolaciji se nalazi 49 osoba uključujući i zaražene. Podsjetimo, od početka epidemije covid-19 na području Virovitičko-podravske županije 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, šestero je trenutno aktivno, dvadeset i četiri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Komentari