Lokalni stožer Capaku: Na Viru niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima

profimedia

Krunoslav Capak, šef HZJZ-a, na presici je kazao kako se puno slučajeva zaraze veže za noćne klubove, navevši u tom kontekstu i Vir. Iz tamošnjeg stožera civilne zaštite ubrzo je stigao oštar odgovor.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj je presici nacionalnog stožera između ostalog kazao da se puno slučajeva zaraze veže za klubove na Pagu, Viru, u Makarskoj, Novalji i Vodicama.

Reagirali smo iz Stožera civilne zaštite Općine Vir. Priopćenje koje potpisuje Antonio Vučetić, načelnik tog stožera, prenosimo u cijelosti.

“Nastavno na izjavu epidemiologa Capaka, u dijelu u kojem navodi da je otok Vir novo žarište corona virusa, iako sam navodi kako ‘nemamo preciznih podataka’, ali onda ipak etiketiranje te tvrdnja o novom žarištu na otoku Viru u noćnim klubovima, premda na Viru takav ugostiteljski sadržaj ne postoji, u najmanju ruku nas iznenađuje. Dugo vremena je Općina Vir bila corona free zona.



Na području Vira ‘nitko nije zaražen u ugostiteljskim objektima’

Napominjemo da se područje Općine Vir, a s obzirom na broj stanovnika i gostiju koji trenutačno borave, ne može smatrati novim žarištem. Naglašavamo da je Vir jedina turistička destinacija u Republici Hrvatskoj s više od milijun noćenja u prvih sedam mjeseci 2020. godine, što dovoljno govori samo za sebe o broju gostiju na području Općine Vir.

Kroz otok Vir je od početka godine prošlo cca 85.000 turista, a na Viru stalno živi 4.000 stanovnika. Na samom otoku od početka srpnja imali smo 6 slučajeva zaraženih corona virusom, od čega su dvije osobe ozdravile, a četiri su izolirane i oporavljaju se. Niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima bilo koje vrste na otoku Viru, već se radi o povratnicima s putovanja te bliskim obiteljskim kontaktima.

Uzimajući navedene činjenice u obzir, broj zaraženih na Viru gotovo je zanemariv, piše Dnevnik.hr.

Komentari