Liječnici predlažu Berošu ratni ustroj u KB-u Dubrava

Goran Mehkek / CROPIX

Liječnička komora predlaže da se Primarni respiracijsko-intenzivistički centar u KB-u Dubrava podijeli u zone odgovornosti tako da svaka zagrebačka bolnica bude odgovorna za jedan odjel, piše u petak Večernji list.

Otkad je KB Dubrava postala covid-bolnica, sve zagrebačke bolnice participiraju u njezinu radu te na covid-odjel u Dubravi šalju svoje liječnike i medicinske sestre na dvotjednu ispomoć. Do 1. studenoga onamo je privremeno raspoređeno 111 zdravstvenih radnika.

Međutim, zbog organizacijskih poteškoća Liječnička komora predložila je ministru Berošu da se KB Dubrava podijeli u zone odgovornosti pojedinih bolnica. To bi značilo da bi svaka od zagrebačkih bolnica bila odgovorna za jedan dio covid-odjela u Dubravi.

“Takva je organizacija poput vojničkog ratnog rasporeda u kojem jedna brigada drži određeni položaj”, objašnjavaju slikovito u Liječničkoj komori. Ministar Beroš takvu strategiju smatra vrlo prihvatljivom i sklon je napraviti raspored po tom načelu.



Prihvati li se prijedlog Hrvatske liječničke komore iznesen na ekspertnoj skupini Kriznog stožera Ministarstva zdravstva svaka od zagrebačkih bolnica bila bi odgovorna za jedan dio covid odjela u Dubravi, recimo, Sveti Duh za prvi kat, Merkur za bivšu psihijatriju itd., poput vojničkog ratnog rasporeda gdje jedna brigada drži određeni položaj, donosi Večernji list.

Komentari