Liječnica o cijepljenju djece: Ja bih preporučila svakako da se odluče za cijepljenje

screenshot N1

U Primorsko-goranskoj županiji počelo je cijepljenje djece od 12 do 16 godina protiv koronavirusa.

U riječkoj dvorani Zamet jutros je cijepljeno desetak tinejdžera, u pratnji roditelja. Neki imaju kronične bolesti, no neki su posve zdravi, ali žele slobodnije i normalnije živjeti.

Karla je u pratnji majke stigla na cijepljenje bez oklijevanja jer uskoro će se moći voziti javnim prijevozom bez bojazni za zdravlje. Jedna je od desetero maloljetnika koji su došli na svoj termin. Roditelji i djeca složni oko cijepljenja, a neki su i zajedno dobili prvu dozu pfizerovoa cjepiva.

Dosad je u Hrvatskoj cijepljeno manje od stotinu djece do 15 godina. Onih nešto starijih, do 17 godina, cijepljeno je više od 1300 uz pristanak roditelja.



“Ja bih preporučila svakako da se odluče za cijepljenje. Na taj način ćemo zaštititi djecu i stare oko njih i moci ćemo na jesen živjeti normalno ako postignemo imunutet”, rekla je liječnica Nataša Dragaš Zubalj.

Liječnici poručuju, prioritet imaju djeca s kroničnim bolestima, poput astme i dijabetesa. Cilj je cijepiti što više učenika prije početka nove školske godine.

“Mislim da će odaziv biti jako dobar i da će se procijepiti dobar dio djece i da nastavni proces najesen krene u redu”, kazao je Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije.

Putovanja i druženja mladima glavna su nit vodilja nakon cjepljenja.

“Sad mi je puno lakše i osjećam se sigurnije. Ima dosta koncerata i stvarno bih voljela da mogu ići i nisam htjela da me korona sprječava. Imam poslije škole jedan kamp i puno ću se lakše osjećati kad znam da sam zaštićena”, rekla je Valnea za N1.

 

Komentari