Lauc odgovorio na prozivke: Osim ubojica baka i djedova postao sam i Šešeljev kompić

Goran Mehkek / CROPIX

“Svi ovi pokušaji medijske diskreditacije ne mogu promijeniti vrlo jasnu činjenicu da je u Hrvatskoj potpuno jasno i čvrsto dokazano da se pandemija može suzbiti i bez strogih zabrana”, napisao je Gordan Lauc na Facebook profilu.

Naime, nakon što su jutros mediji prenijeli jednu iz konteksta izvađenu izjavu, Lauc je reagirao na medijske natpise.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Biti pod stresom je jedna od najgorih stvari koju možete napraviti za svoje zdravlje. Postoji nekoliko dokazanih molekularnih mehanizama kako stres i strah izravno inaktiviraju imunološki sustav, što onda dovodi do pojave zaraznih bolesti i tumora. Jednim drugim molekularnim mehanizmom stres dovodi i do kardiometaboličkih bolesti. Stres je zapravo najopasnija pandemija modernog društva.



Kada me studenti pitaju kako se nositi sa stresom, dam im jedan jednostavan primjer. Zamislite da ste u zoološkom vrtu i gledate majmune u kavezu. Mogu li ti majmuni napraviti nešto što bi vas stavilo pod stres? Ako to pravo ne dajete majmunima u kavezu, zašto ga onda dajete nekim drugim ljudima.

Osim ubojica baka i djedova postao sam i Šešeljev kompić

Vidim da jedna moja usputna tvrdnja da su neki znanstvenici i mediji iskoristili pandemiju u borbi protiv Trumpa postala glavna vijest i sada sam osim ubojica baka i djedova još postao i Šešeljev kompić…

Nažalost moram vas razočarati, svi ovi pokušaji medijske diskreditacije ne mogu promijeniti vrlo jasnu činjenicu da je u Hrvatskoj potpuno jasno i čvrsto dokazano da se pandemija može suzbiti i bez strogih zabrana.

Umjerene mjere i odgovornost svakoga od nas su sasvim dovoljne, što vidimo na čitavom sjeverozapadu Hrvatske gdje je značajan pad počeo i prije no što su mjere uvedene krajem studenog počele djelovati. Bilo što iznad razine koju smo imali u studenom je potpuno nepotrebno…”, napisao je Lauc u najnovijem postu na Facebooku.

Komentari