Kurti stigao u Slavonski brod: Želim zahvaliti premijeru RH na pruženoj pomoći i brzoj reakciji i liječnicima

Foto: Vlada RH

Kosovski premijer Albin Kurti stigao je u Slavonski Brod. S premijerom Plenkovićem obišao je ozlijeđene, kojima su obećali svu potrebnu pomoć. Kurti je s dijelom svoje vlade u Hrvatsku stigao helikopterom.

“Želim zahvaliti predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na pruženoj pomoći i brzoj reakciji, ali i liječnicima i našim pacijentima koji se danas nalaze u dobrim rukama i koji imaju i psihološku i zdravstvenu pomoć zdravstvenih institucija u Hrvatskoj”, izjavio je premijer Kurti.

Izrazio je sućut obiteljima stradalih i rekao da je ovo težak dan za njegov narod. Potvrdio je da će sutra na Kosovu biti dan žalosti, javlja HRT.

Andrej Plenković zahvalio je pilotima HV-a koji su u Hrvatsku doveli albanskog premijera. Ponovio je kako je 98 posto pacijenata dobro i stabilno te izrazio nadu da će maksimalni napori koje poduzimaju liječnici omogućiti da svi budu dobro. Žalimo za poginulima i izražavamo sućut, dodao je te ponovio da će Vlada i sve službe učiniti sve da ozlijeđeni i obitelji lakše prebrode šok i traumu.



Dvojica premijera posjetila su i pansion u kojem je smješteno petnaestero neozlijeđenih putnika s Kosova.

Podsjetimo, 10 je osoba poginulo, a 44 su ozlijeđene, od kojih 15 teško, u strašnoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Među teško ozlijeđenima je i jedna djevojčica. Autobus kosovskih registarskih oznaka pun putnika, na liniji Frankfurt-Priština, sletio je rano jutros s autoceste i prevrnuo se. Uhićen je vozač autobusa koji je istražiteljima priznao da je na trenutak zaspao.

Komentari