Kuća Žinićevog sina, razrušena u ratu, nakon potresa dobila crvenu naljepnicu

Darijo Žinić, sin javnosti poznatijeg HDZ-ovog župana Iva Žinića, također ima problema sa nekretninama. 

Novinari 24 sata istražili su kako ruševna kuća bez krova u Glini, u vlasništvu Daria Žinića, također HDZ-ovca i zamjenika glinskoga gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, ima crvenu naljepnicu.

Na zidu je narisano i veliko crveno slovo “R”, koje označava potrebu za rušenjem.

Naime, crvenom naljepnicom i slovom označavaju se one kuće koje su oštećene u potresu.



No, Žinić mlađi je još prošle godine namjeravao rušiti tu nekretninu! U veljači 2020. portal net.hr pisao je o Dariju Žiniću jer je “zaboravio” unijeti ovu nekretninu u imovinsku karticu. Tad su objavili i fotografiju koju sad prenosimo.

I ta ruševna kuća, ako se usporede fotografije od prošle godine, koje možete vidjeti OVDJE i ove svježe, izgledaju potpuno isto pišu 24 sata. 

Novinarka Đurđica Klancir tada je Darija Žinića pitala namjerava li objekt renovirati ili graditi novu kuću te ima li odgovarajuću dokumentaciju, a mladi HDZ-ovac objašnjavao joj je kako je već počeo pripremne radove, ali onda je sve obustavio jer je “upoznat s tim da mora imati građevinski projekt za rušenje”. Potvrdio je tad i da planira graditi kuću, ali još nema svu potrebnu dokumentaciju.

Nitko ne zna tko je napisao slovo ‘R’

No kuća još nije srušena, ali sad ima crvenu naljepnicu i oznaku za rušenje, što bi inače značilo da će posao za koji Žinić junior nije svojedobno pribavio dokumentaciju – obaviti država.

Inženjer Josip Atalić, koji vodi tim statičara koji procjenjuju oštećenja, kaže kako je, izgleda, napravljena greška, odnosno naljepnica je stavljena preventivno.

“Kuće koje su već bile srušene od prije ne dobivaju crvene naljepnice. Ta je ulica obiđena neposredno nakon potresa. Naljepnica je stavljena preventivno, ali je u aplikaciji uneseno da je od prije oštećena i da je napuštena. Svi podaci iz aplikacije dostupni su svim službama, tako da s tim opisom ta nekretnina neće moći biti srušena o državnom trošku”, rekao je Atalić za 24 sata.

No ističe nakon provjere je da njihovi inženjeri sigurno nisu napisali veliko crveno slovo “R”. Tko je onda tako označio kuću kako bi se uklopila u one oštećene potresom?

Komentari