Krpina: Miloševićev dolazak u Knin nema nikakav značaj

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarske organizacije utemeljitelja HDZ-a Drago Krpina komenitaro je odlazak Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje. 

Krpina kaže kako se tom pitanju daje jedan potpuno neprimjeren značaj i misli kako je to posve nevažno pitanje.

“Mislim da Oluja ima jedan puno širi kontekst. Svoditi to na pitanje hoće li neki pojedinac doći ili neće doći je nepotrebno. Ta njegova izjava o tome da on ima želudac za tu vrstu geste je po mom sudu provokativna, drska i bezobrazna. Nakon te izjave po mom sudu on bi tamo bio nepoželjna osoba”, rekao je Krpina.

Kaže kako ne smatra da treba skrivati bilo kakve žrtve, ali kako je Oluja bila nešto drugo.



“Oluja je bila sadašnjica. Nakon dva stoljeća Oluja je značila poraz velikosrpske politike. To treba imati na umu kod obilježavanja Oluje. Prema pojedinačnim žrtvama dakako treba imati poštovanja, ali treba imati na umu da je prije Oluje poginulo 15 tisuća Hrvata. Izvlačenje pojedinih žrtava relativizira značaj Oluje. Nakon njegove izjave, po mom sudu on bi tamo bio nepoželjan”, ističe Krpina.

Smatra kako Miloševićev dolazak u Knin nema nikakav značaj.

“Srbi u Hrvatskoj trebaju napraviti veliki otklon od trenutne politike u Srbiji. Izvlače se slučajevi koji su se bilo puškom, bilo riječju stavili na raspolaganje velikosrpskoj politici. To što će Milošević trpiti kritiku što će doći u Knin, time bi se trebao ponositi”, kazao je Krpina.

Komentari