KRIM INSPEKTOR ZA OTVORENO ‘U bolnici je nestalo tijelo preminule žene. U ovom slučaju prepoznajem elemente kriminalnih radnji’

Facebook

Branko Lazarević jedan je od najpoznatijih krim inspektora koji sam za sebe kaže da ga je “odgojila Đorđićeva”.

Lazarević je već dugo u mirovini, ali njegov istražiteljski duh ne miruje, pa je tako često angažiran u potrazi za nestalima. Svaki zadatak kojeg se Lazarević prihvatio, uspješno je priveo kraju, a ovaj kojim se bavi već treću godinu – zadaje mu dosta glavobolje:

Preuzeo slučaj Sofije Javor

“Zbog Sofije Javor čije je tijelo neobjašnjivo nestalo nakon što je 1995. godine preminula u kninskoj bolnici, angažirala me njezina očajna obitelj koja se ne miri sa činjenicom da joj ne mogu zapaliti svijeću na grobu”, kazao nam je Branko Lazarević.

“U bolnicu je, naime, zbog problema sa srcem došla vozilom UNHCR-a u pratnji svoje kćeri. Iako je tada 61-godišnjoj Sofiji u bolnici pružena sva pomoć, reanimacija nije uspjela i ona je preminula. Tome je svjedočila i njezina kći koja ju je dan poslije došla obući za sprovod”, objasnio nam je umirovljeni kriminalist.



Kada je obitelj dan nakon toga pripremila sve potrebno za sprovod, uslijedio je šok. Tijelo Sofije Javor naprasito je nestalo…

Bolnica ‘izgubila’ tijelo

“Potpuno mi je suludo da nitko u bolnici nije imao odgovor na pitanje gdje je tijelo pokojnice. To je, bez obzira na tadašnje gotovo poratne uvjete – nemoguće. Netko je Sofijino tijelo morao preuzeti i pokopati, a o tome nema pisanog traga”.

Lazarević je, stoga, započeo s istraživanjem i to propitkivanjem u kninskoj bolnici u kojoj je pomoć zatražio na odjelu patologije, kao i u samoj Upravi. Nakon što je ostao bez odgovora, zamolio je da mu se dostavi arhiva. Međutim, kazali su mi kako arhive – nema.

“To je nemoguće… Nedopustivo… Evidentno je da je tijelo nesretne žene ostavljeno u bolničkoj mrtvačnici, a kao dokaz imam i fotografije na kojima se jasno vidi da je na bolničkom, kožnom ležaju. Osim toga, arhiva se uvijek i neizostavno čuva i siguran sam da je negdje pohranjena”, tvrdi Lazarević koji zbog svega, a posebno zbog nelogičnosti u otpusnom pismu, nazire elemente krim radnje.

‘Ovdje nešto ozbiljno ne štima’

“U otpusnici piše kako je Sofija Javor liječena do 14. rujna 1995. godine, a da je bolnicu mrtva napustila 14. kolovoza 1995. godine. Zbrka s datumima mi govori da u ovoj priči nešto ozbiljno ne štima.

Lazarević je kontaktirao i Ministarstvo zdravstva, no odgovor novog ministra nije mu ulio nadu. Zaključeno je kako kninska bolnica dokumentaciju o preuzimanju i pokopu nema, pa shodno tome, ministarstvo nema načina kako bi pripomoglo u razrješavanju misterija cijelog slučaja. Unatoč tome, Branko Lazarević kaže da neće odustati. Tražit će Sofijino tijelo jer negdje mora biti, a pronaći će i odgovorne.

Komentari