KREĆU PRVI OTKAZI Tomašević reže zaposlene u zagrebačkom GSKG-u

35 zaposlenika, inače agencijskih radnika u Gradskom stambenom-komunalnom gospodarstvu – GSKG će do kraja ovog mjeseca dobiti otkaz. Neki od njih su već zaposleni u GSKG-u i preko šest godina.  

Ova serija otkaza predstavlja prvi veliki kadrovski rez u Zagrebačkom holdingu , koji u srijedu dobiva novu upravu. Imenovala ju je nova gradska vlast s Tomislavom Tomaševićem na čelu. Dosadašnja šefica Holdinga Ana Stojić Deban danas je izjavila da ta megatvrtka ima prema financijskim institucijama dug od 4,8 milijardi kuna. No ona u tome ne vidi problem.

Poslali ih na godišnje odmore

“Nama koji u GSKG-u već godinama radimo preko raznih agencija ugovori neće biti produženi. Rekli su nam da nas više ne mogu plaćati i odmah nas poslali na godišnje odmore kako bismo ih iskoristili do 30. lipnja. Riječ je o referentima, tajnicama, ljudima koji rade na prisilnoj naplati, zaposlenicima zaduženima za matične podatke… Upravu ne zanima ni ima li među njima samohranih roditelja, a ugovori s agencijama im takve otkaze i omogućuju”, rekli su za Telegram zaposlenici GSKG-a koje čeka otkaz.

Iako je prema prvim informacijama broj otkaza prelazio 40, današnji provjereni podaci govore da se radi o 35 zaposlenika.



“Zbog tih otkaza usluge GSKG dodatno će se usporiti, a neki naši procesi jednostavno ne smiju stati. Ovi otkaz nemaju veze s uštedama koje je zatražio gradonačelnik Tomašević jer iznose svega oko 500 tisuća kuna mjesečno”, objašnjavaju agencijski radnici iz GSKG.

 

Komentari