Kozlevac je protiv zatvaranja trgovačkih centara: Ovih devet mjeseci korone nam već itekako utječe na psihu, građani su preopterećeni

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije tijekom srijede je ispitan 461 uzorak briseva na COVID-19, među kojima su utvrđene 84 novozaražene osobe s područja županije. Time je na području županije broj trenutno aktivnih Covid-19 slučajeva 647, a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.327 osoba.

U najvećoj mjeri, kažu iz Stožera, novooboljele osobe i dalje pristižu iz mjera samoizolacije ili se radi o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U ovom slučaju, takvih je 62 pozitivnih, dok se kod 7 osoba epidemiološki radi o slučajevima uvezenim s područja Zagreba i Rijeke. Još 15 osoba nalazi se u epidemiološkoj obradi.

“Mislim da nikako nije dobro sve zatvoriti. Morali bi napraviti korak nazad i na nacionalnoj razini donositi odluke nakon razgovora s lokalnim stožerima koji najbolje poznaju situaciju na svom terenu. Hrvatska je bila jedna od država koja se neprestano intenzivno zalagala za to da se kod donošenja mjera zabrane u obzir uzimaju regije, a ne cijele države, a sad kad cijela Europa tako radi, mi odjednom radimo suprotno”, rekao je Glasu Istre, šef tamošnjeg stožera Dino Kozlevac.

“Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara. Građani su već preopterećeni i stoga sam radije za to da se svi malo suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere”, rekao je Kozlevac.



Komentirao je i činjenicu da se Istra već nekoliko tjedana ne spušta ispod 70 novootkrivenih Covid pozitivnih osoba dnevno, rekavši da su se i u Istri građani malo previše opustili.

Komentari