KORONA U REDOVIMA SDP-A Zaražen jedan njihov član koji se družio s brojnim kolegama: Među njima je bio i Rajko Ostojić

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Koronavirus opako se širi Hrvatskom, a u potencijalno ugroženi mogli bi biti i mnogi članovi SDP-a. Kako doznaje Jutarnji listAdriano Friganović, glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb i predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan je na koronavirus, a Jutarnjem su to potvrdili iz KBC-a Zagreb.

Opsežni epidemiološki izvidi i testiranje svih koji su s njim mogli biti u kontaktu krenuli su u utorak kada se saznalo za njegov pozitivni test.

Nekoliko je zaposlenika u samoizolaciji, a pacijenti su premješteni u drugi dio bolnice također gdje su izolirani. Zasad su svi testovi drugih zaposlenika kao i pacijenata s tog odjela negativni, piše Jutarnji.

Friganović je navodno zatajio neke svoje kontakte koje je imao nekoliko dana prije pozitivnog testa. Točnije, bio je na druženju sa svojim kolegama tijekom obilježavanja Dana antifašizma, među kojima su bili i neki koji također rade na KBC-u. Tko je sve od njegovih kontakata obuhvaćen epidemiološkim nadzorom osim zaposlenika bolnice za sad nije poznato.



Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan, naime, sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu. S njim u društvu bio je i potpredsjednik stranke, te prvi na listi SDP-a u II. izbornoj jedinici Rajko Ostojić, ali i neki drugi stranački kolege: Domagoj Prica, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava, Ines Kovačević, predsjednica SDP-a Brckovljani, Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-a Sesvete, te predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek.

Komentari