Konačno i službeno: Amazonove pakete u Hrvatskoj isporučivat će Hrvatska pošta

Profimedia

Nakon puno nagađanja i neslužbenih informacija, stigla je i službena potvrda iz Amazona. Hrvatska pošta i najveća svjetska internetska trgovina sklopile su partnerstvo.

“Omogućili smo hrvatskim kupcima da kupuju u europskim trgovinama Amazona, a dostavljat ćemo im pakete u suradnji s Hrvatskom poštom. Nastavljamo se fokusirati na ono što naši kupci najviše cijene – niske cijene, velik izbor i brzu te sigurnu dostavu”, potvrdili su na izravan upit Zima iz Amazona.

Tako će hrvatskim kupcima ubuduće pakete, umjesto različitih dostavnih službi, uručivati poštari ili im ostavljati u jednom od paketomata koje Hrvatska pošta planira postaviti diljem godine.

Iz Amazona nisu željeli otkrivati planiraju li “otvoriti” i Amazon.hr, ali ovo partnerstvo moglo bi značiti nešto jeftinije poštarine za sve one koji kupuju na Amazonu.



Podsjetimo, o tome da Amazon i Hrvatska pošta nešto planiraju, govorilo se još prošle godine. U međuvremenu je Pošta uložila 350 milijuna kuna u svoj novi sortirni centar u Velikoj Gorici, uvela nove usluge poput dostave isti dan, a Amazon je promijenio način na koji prebacuje pakete diljem Europe uvevši flotu svojih zrakoplova Amazon Air.

U svakom slučaju, mogli bismo uskoro vidjeti puno više prepoznatljivih Amazonovih kutija po gradovima.

Komentari