Komemoracija za preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Foto: otvoreno.hr

U 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održava se komemoracija za preminulog zagrebačkog gradonačelnika Mialan Bandića. 

 

Komemoracija će se zbog epidemioloških mjera održati ispred 150 uzvanika. Komemorativnom skupu, pored obitelji i suradnika te predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, prisustvuju i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji i kolege.

Jandroković: Imao je dobru političku karijeru

U Knjigu žalosti povodom smrti Milana Bandića u Zagrebačkoj gradskoj skupštini upisao se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.



Izrazio je sućut obitelji i prijateljima. “Imao je dobru političku karijeru. Nisam poznavao nijednog političara s tolikom radnom energijom i tolikom strasti za poslom, po tome ćemo ga se sjećati”, rekao je Jandroković.

Duško Ljuština: Tko vrijeđa Bandića, vrijeđa i Zagrepčane

“Jako me iznenadila Bandićeva smrt, no on je živio 200 na sat i sve je htjelo da tako i završi. Nije se štedio ni pazio, nije slušao savjete doktora i prijatelja, vozio je po svome i organizam to sve očito nije mogao izdržati. Preveliki je teret nosio na leđima, bio je zdravstveno narušen, nije htio odmoriti i tako je nažalost završio”, rekao je Bandićev dugogodišnji prijatelj i suradnik Duško Ljuština.

Više pročitajte OVDJE

Šostar: Rođeni sam Purger, ali ono što je Bandić znao o Zagrebu, ne znam ni ja

“Trebao je stati, ali onda on ne bi bio Milan Bandić. Teško će Zagreb imati ponovno čovjeka s toliko empatije za malog čovjeka. Čitav život bio je na cesti i pomagao malim ljudima. Rođeni sam Purger, ali ono što je on znao o Zagrebu, ne znam ni ja”, rekao je Šostar.

Više pročitajte OVDJE

U srijedu Dan žalosti

U srijedu je u Zagrebu Dan žalosti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač.

Komentari