Kolumnistica portala ‘Novosti’ i ‘Vox feminae’: Jedina crkva koja prosvjetljuje je ona koja gori

Pixabay

Nakon što je ovoga petka hrvatska redateljica Lana Kosovac pokrenula raspravu oko odluke župnika vlč. Borne Puškarića prema kojoj neće produžiti ugovor o najmu sa sadašnjim vlasnicima Kinoteka caffe bara, uslijedilo je dosta bespredmetnih i polupismenih komentara.

Osobito je, ipak, važno istaknuti komentar Sanje Leboš, kolumnistice portala Vox feminae i Novosti, beskompromisne borkinje za ljudska prava i jedne od ključnih osoba iza projekta nagreda Nade Dimić, u kojoj navodi “staru anarhističku“ kako je “jedina crkva koja prosvjetljuje ona koja gori“.

Screenshot

Leboš je po struci kulturna antropologinja i hispanistica i osnivačica Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII). Na svojem Facebook profilu još je 2019. izrazila zabrinutost zagrebačkom neonacističkom scenom poručivši da tim “pretilim nasilnim bubuljičavim dripcima“ neće  pomoći ni milijuni “festivala tolerancije“. Leboš je, inače, u svojim kolumnama hvalila progresivne i gay-friendly “emancipatoriske impulse Weimarske republike zaključivši da je “duh Weimarske republike dragocjen, čak i kada je komodificiran”.



Komentari