Koji su saborski zastupnici u samoizolaciji?

Screenshot

Zastupnik i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Franko Vidović (SDP) pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u petak ujutro iz Hrvatskog sabora.

Iz predostrožnosti, svi koji su u srijedu bili sa njim na sjednici tog Odbora, neće u petak doći u Hrvatski sabor, no je li i kome od njih određena mjera samoizolacije, u Saboru u petak nisu raspolagali tom informacijom.

Kako javlja N1, na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost bile su 23 osobe. Odbor ima 12 redovnih članova, a na sjednicu su došli i zastupnici Nikola Grmoja i Hrvoje Zekanović. Od članova Odbora za nacionalnu sigurnost tamo nije bila Ermina Lekaj Prljaska, koja je bila na putu.

Na sjednici su također bile dvije tajnice, tri osobe iz DORH-a, dvije iz SOA-e, dvije iz MUP-a.

Svi su oni sinoć obaviješteni da je zastupnik Vidović pozitivan. Iz predostrožnosti su obaviješteni i rečeno im je da će ih kontaktirati epidemiolozi. Traju opsežne pripreme za zastupnici koji su bili na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost u Saboru glasaju videovezom.

Uz HDZ-ova veterana Josipa Đakića, u samoizolaciji su i HDZ-ov zastupnici Žarko Tušek i Siniša Jenkač, a kod kuće je od danas ponovno i potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner koji je ‘prvu’ samoizolaciju završio u utorak.

Iz Sabora su potvrdili da epidemiolozi kontaktiraju sve zastupnike koji su u srijedu, kao i Vidović, bili na sjednici Odbora za unutarnju politiku, a na kojoj su bili i predstavnici DORH-a, USKOK-a, policije, SOA-e.

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u petak je izvijestio da su, zbog zaraze SDP-ova Franka Vidovića koronavirusom, u samoizolaciji i njegove stranačke kolege Nikša Vukas i Mišel Jakšić.

Podsjetimo, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove Odbora, bio i niz drugih sudionika, među njima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef SOA-e Daniel Markić.

Komentari