Koalicijski partneri HDZ-a: Mediji imaju pravo ne slagati se s onim što mi radimo, a mi se imamo pravo ne slagati se s njima. To je najljepši dio demokracije

Na jučerašnjoj virtualnoj sjednici vodeći ljudi HDZ-a su, kako neslužbeno doznaje N1, bili prilično kritični prema medijima, ali i oporbi. Poručili su da se dio medija udružio s opozicijom u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa s ciljem da naštete HDZ-u i Vladi.

Upitali smo novog predsjednika HNS-a Stjepana Čuraja i predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka hoće li nastaviti podržavati koalicijskog partnera koji na ovakav način kritizira medije i ratuje protiv javnosti.

“Ne želim komentirati neslužbene izjave, nešto što netko priča na zatvorenim sjednicama. Ukoliko se dogodi još neko službeno očitovanje koje će biti stav partnera Vlade, onda ćemo o tome razmatrati. U ovo sada što netko priča se nema smisla upuštati”, rekao je Čuraj.

Na pitanje misli li da mediji imaju pravo biti kritični prema Vladi, naročito u situaciji gdje su uočeni propusti, Čuraj odgovara da nije stvar toga tko je u pravu tko nije.



“Samo se ne želim upustiti u dokumentiranje neslužbenih izjava sa sastanka. Ono što se treba odrediti je kako se Vlada odredila prema stvarima, službene stavove, kao i naših partnere. Mediji imaju svoju apsolutnu ulogu u društvu i mislim da je to apsolutno neupitno”, rekao je Čuraj.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak nam je rekao da nije bio na virtualnoj sjednici predsjedništva HDZ-a tako da ne zna što se tamo govorilo.

“Jesu li oni te izjave potvrdili, ne znam. Mediji su takvi kakvi jesu, oni imaju pravo biti kritični, imaju pravo propitkivati, imaju pravo se ne slagati s onim što mi radimo, a mi se imamo pravo ne slagati se s njima. To je demokracija, odnosno to je najljepši dio demokracije što svatko ima pravo reći ono što misli. Svaki novinar, svaki urednik i svaki političar ima na to pravo. Vi to možete propitkivati, mi moramo pronaći načina istrpjeti. To je bit demokracije, na kraju krajeva”, rekao je Hrebak i dodao da neće komentirati nešto za što ne zna je li se uopće dogodilo.

“To je koliko sam vidio neki anonimni izvor dostavio medijskoj kući. To je stvar HDZ-a i njihovog odnosa, ali ne bih htio prejudicirati. Mogu iznijeti svoj generalni stav, a to je da mediji imaju pravo propitkivati. Mi se ne moramo s tim slagati, ali to je biti demokracije. Ja ću se uvijek boriti da svaki čovjek u ovoj državi ima pravo reći ono što misli pa makar to bilo i krivo, ali on to ima pravo reći. Apsolutno sam za slobodu medija”, zaključio je Hrebak.

Komentari