Kerum o protukandidatima: Kada je politika u pitanju, tu okvira nema. To je prljavo, to je užasno i katastrofa

“Splićani su mi naklonjeni i oni su htjeli i nakon prvog mandata da opet budem gradonačelnik. Pogotovo poslije drugog kada je bila 2017. godina. Ali dogodilo se kako se dogodilo. Kada su se brojali glasovi bilo je puno nevažećih, 11 posto. Ponovno idem u utrku zbog interesa grada Splita i građana i zbog interesa moje djece i obitelji”, rekao je kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum.

Rekao je kako je najveći njego interes da ostanem čista obraza pred svojih petero djece.

“Sve što sam obećao sam Splićanima i napravio. Od Zapadne obale, križa, stanova POS- do mostova, tunela i svega ostalo. Ostao je taj drugi dio i dsrugo poluvrijeme. Istočna obala, prometno rješenje od Kaštela do Solina i Omiša, ulaz i izlaz iz Splita, trajektna luka, nautička luka i tako dalje”, rekao je Kerum i dodao kako toga ima ‘masu’ i to Splićani znaju i da se zato i kandidira.

‘Sam sebi je potpisao poraz’

O protukandidatu Tomislavu Mamiću vlasniku Tommya je rekao kako je on prerastao lokalnu zajednicu.



“Čudno mi je zbog čega se on prijavio, odnosno, još nije potvrdio. Mi smo dugogodišnji znanci i znamo se dobro, dosta smo radili i surađivali i uvijek je bilo sve korektno i OK. Ali politička igra i borba je sasvim drugačija. Jedno je kada radiš posao, to donekle ostane u nekim normalnim okvirima. Kada je politika u pitanju, tu okvira nema, to je prljavo, to je užasno i katastrofa. Žao mi je što ćemo se morati sukobiti, ali to je njegova odluka i on s tim ne dobiva ništa. Jedini uspjeh Tomislava Mamića će biti ako pobjedi i ima većinu u Gradskom vijeću. To je nemoguće da postigne. Sam sebi je Tomo Mamić potpisao poraz”, rekao je Kerum za RTL.

O Siniši Vuci… 

“Svatko se ima pravo kandidirati. On ima svoje glasače. Svi imaju svoje glasače, a vidjet ćemo u svibnju tko će kako dobiti. Poštujem sve protukandidate. Rekao sam što je politička borba. Nije to kad mi igramo ove ili one igre”, rekao je Kerum i dodao kako je politika prljava.

“To je jasno. I tko god u nju uđe, nažalost ja sam ušao i sebi napravio štetu i svojoj obitelji, ali kada sam već ušao, onda se moram vadit. A kada se vadiš onda ti je još gore”, dodao je.

Ljudima je napravljena šteta

Na pitanje je li mu situacija sa sucima problem rekao je kako je to organizirao Karaman sa svojim rođakom Mornarom, koji igraju nogomet.

“Ja sam zapravo bio pomagač u kuhanju. I to što se dogodilo, dogodilo se”.

Na pitanje je li primjereno da se suci koji, danas-sutra, mogu odlučivati o njegovim predmetima na sudu, Kerum je rekao kako od tih sudaca on nema ničiji broj,

“Niti sam s kim u kontaktu, niti pričam s njima. Niti sam ja ikoga zvao. To što su oni došli, došli su. Ljudima je napravljena šteta za njihov ugled. A što se tiče lockdowna – na Rivi kada je sunce svake subote i nedjelje bude i 5 ili 6 tisuća ljudi”, dodaje Kerum.

Komentari