Karin: Najvjerojatnije će doći do većeg broja novooboljelih

Zabrinuti smo, kako u Hrvatskoj, tako i kod nas raste broj novozaraženih i kreće se između 25 i 30%, rekla je u Studiju 4 Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije.

Pojasnila je kako je jučer, svaka treća testirana osoba bila zaražena i mora se razmišljati da će najvjerojatnije doći do većeg broja novooboljelih.

Stvar je, dodala je, na pojedincu i svatko se mora zabrinuti zbog situacije u zemlji, mjere se trebaju ozbiljno shvatiti i treba ih se striktno držati.

“Jučer smo imali 99 osoba na bolničkom liječenju (…) U bolnici su sigurno osobe koje imaju težu kliničku sliku, oni s blažim simptomima se liječe kod kuće”, rekla je Željka Karin komentirajući situaciju u splitskom KBC-u.



Karin je rekla da su oboljeli uglavnom starije životne dobi, no upozorila je na podatak da su u prethodnom razdoblju imali dosta oboljelih mlađe dobne skupine.

“Otkad je počela škola i intenzivan rad u mnogim ustanovama, imamo sve više oboljelih srednjih dobnih skupina, osoba od 40 do 55 godina jer su to osobe koje dolaze u kontakt s drugim osobama u svojim ustanovama, imamo širenje unutar obitelji (…) i to je zatvoreni krug”, dodala je, prenosi HRT.

Komentari