Kapaciteti u COVID bolnici KB Dubrava popunjeni! Zamjenica ravnatelja: Bolesnici se brzo urušavaju i zahtijevaju mehaničku ventilaciju

Ilustracija Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zamjenica ravnatelja KB Dubrava, Diana Rudan, gostovala je danas na Dnevniku Nove TV gdje je govorila o stanju u KB Dubrava. Rekla je kako trenutno imaju oko 430 hospitaliziranih, od čega je 80 na respiratorima.

‘Kapaciteti su nam popunjeni’, rekla je i zahvalila svim liječnicima i medicinskim sestrama koji su došli na ispomoć. Na pitanje imaju li dovoljno medicinskog osoblja, kaže da imaju zahvaljujući ispomoći.

Upitana o dobi oboljelih kaže kako sada imaju mlađe bolesnike, iako njihovu dob nije precizirala. “Imamo puno pneumonija, bolesnike na mehaničkoj ventilaciji. Brzo se urušavaju i zahtijevaju mehaničku ventilaciju. Ali, kako su mlađi, brzo se oporave”, govori.

Oko 97 hospitaliziranih bilo cijepljeno, većina prvom dozom

Dodaje kako na dan imaju oko 25 bolesnika koje otpuste na kućnu njegu. Postavljeno joj je i pitanje o tome jesu li imali bolesnika koji su primljeni u bolnicu, a koji su ranije bili cijepljeni. “Od oko 1890 zaprimljenih, imali smo 97 njih koji su bili cijepljeni. Većina samo jednom dozom, a 12 njih s dvije doze”, kaže.



Upitana da prognozira tijek pandemije, kaže da su prognoze nezahvalne. Ipak, dodaje kako očekuju manji broj hospitaliziranih i da broj hospitaliziranih počne jenjavati sljedeći tjedan. “Želimo se što prije vratiti u pred-covid fazu”, zaključila je Rudan za Dnevnik Nove TV.

Komentari