KANDIDATI ZA PREDSJEDNIKA HNS-a Blažeković: Ako budem predsjednik, želio bih Štromara za suradnika

Za mjesec dana 24. svibnja održat će se sabor Hrvatske narodne stranke i između dvojice kandidata, potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Predraga Štromara, te dugogodišnjeg člana stranke, bivšeg glasnogovornika i saborskog zastupnika Borisa Blažekovića kojeg je kandidirala Zagrebačka organizacija.

Zbog pandemije, ovo će biti prvi predsjednik stranke izabran online.

“Smatram kako je u ovom trenutku HNS-u nužno iskustvo i znanje rada i okupljanja u stranci, koje osobno baštinim još od 1990. kada sam postao član HNS-a, a posebno od 2000. do 2008. kad me je kao svog najbližeg suradnika odabrala Vesna Pusić, i kad smo svi zajedno dizali stranku te smo u roku od tri do pet godina došlo s oko 5 000 na više od 40 000 članova i sa 150 na više od 4000 podružnica. To je razdoblje u kojem je HNS imao najveću podršku u javnosti, ikad. Tim golemim poslom u tako kratkom vremenu stekao sam jedinstvena iskustva, znanja i vještine, za koje smatram da su upravo danas potrebne za revitalizaciju HNS-a,” izjavio je Blažeković.

‘Politika je često gluha i slijepa na probleme ljudi’ 

Uz konstataciju da HNS nikad u povijesti nije imao niži rejting, Predrag Štromar kaže da mu je bio plan obići sve članove, sa svakim porazgovarati, pitati za mišljenje, čuti kritike.


“S obzirom na situaciju s koronavirusom, to je nemoguće, pa se nastojim sa svima čuti telefonski. I to je ono što mi je dugoročni plan, više slušati. Ponekad je slušati i bitnije nego govoriti, a ono što se kaže mora tako i biti,” rekao je Štromar.

Dodao je kako se od njega neće čuti da jedno govori danas, a drugo radi sutra.

“Politika je često gluha i slijepa na stvarne probleme ljudi, prečesto se politika bavi ideologijama i zato me ne čudi što ljudi nemaju povjerenja u politiku. Ali da bismo nešto promijenili, treba krenuti od sebe pa se tako mora mijenjati HNS,” rekao je Štromar.

Štromar također navodi da se treba više posvetiti stvarnim problemima ljudi.

“Inzistirat ću da HNS nastavi s programom u kojem je u fokusu obrazovanje i digitalizacija,” zaključio je Štromar.

Blažeković kaže da je Štromar odličan, ali da je on dinamičniji, rezolutniji, ima čvrste i jasne vizije o tome u kojem bi pravcu trebala ići stranka i država.

“Radikalniji sam i moderniji, i to su moje prednosti, premda ne znam koće li ih i naši članovi tao doživjeti. Kad bi bio izabran za predsjednika, želio bih da mi Predrag Štromar bude jedan od najbližih suradnika” zaključio je Blažeković, piše Jutarnji list.

Komentari