Kako je Andrej postao Aleksandar ili Kako se Plenković prokazao kao moralna ništica

Politički analitičar Tomislav Stipić komentirao je rušenje kvoruma u Saboru na svom Facebook profilu, gdje je premijera Plenkovića usporedio s srbijanskim predsjedikom Aleksandom Vučićem. 

“Sada je i službeno, Andrej Plenković je hrvatska verzija Aleksandra Vučića. Neka mu netko kaže da oporba nije tu da glumi dobrog Samaritanca i drži kvorum ako je netko iz većine bolestan. Na to je trebao misliti kad je sklapao tanku većinu ili je mogao odraditi da Tuđman zamrzne mandat dok se ne oporavi.

Pa na kome je da osigura kvorum, većini ili manjini? HDZ-ovi spin doktori su se ovoga puta malo preračunali. Prozivati oporbu beskrupuloznom i insinuirati da su namjerno iskoristili nečiju bolest, a zapravo su samo iskoristili legitiman politički alat u borbi protiv antidemokratske samovolje predsjednika Sabora i samog Plenkovića, spada u najbeskrupuloznije izjave kakve imamo prilike svakodnevno slušati u Srbiji. Izjavom da oporbeni zastupnici isto ovako ne bi nikome pomogli, ni novinarima ni njemu, jer su bešćutni, Plenković se prokazao kao moralna ništica, nula, zero, da se izrazim na njegov način. On prijeti kako takvo ponašanje neće zaboraviti. Hrvatski birači na sljedećim izborima ne smiju zaboraviti tko im je i kako im se ponaša premijer.

P.S. I zbog čega sve ovo? Zbog 42,00 kn mjesečno, ‘samo 42,00 kn’ kako vele HDZ-ovci. Sad se vidi da im je svaka kuna oguljena s naše kože presudna za njihov opstanak. E, pa dosta je!”, piše Stipić.



https://www.facebook.com/tomislav.stipicnew/posts/444898356635568

Plenković o drami u Saboru: Ovo dugo nećemo zaboraviti. Raditi politički cirkus zbog 42 kune mjesečno može samo ovakva oporba

Komentari