Juričan oštro napao Bandića: Glavinjavi djedice, gulim te k’o rotkvicu i jedem te uz glasno hrskanje!

Dario Juričan, aktivist i kandidat za predsjednika na posljednjim izborima, ponovno je prozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nazivajući ga prodavaču magle i sijačem iluzije.

“Prodavaču magle i sijaču iluzija!

Evo čitam tvoju objavu povodom prodajne manifestacije koja upravo traje na glavnom zagrebačkom trgu – Domaće je domaće:

“… posjetitelji manifestacije ovdje se mogu upoznati s proizvodima hrvatskih branitelja i njihovih zadruga, specifičnim obrtima, vještinama i proizvodima karakterističnima za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Naši branitelji u Domovinskome ratu dali su velik doprinos, a danas uspješno djeluju i u ovim teškim vremenima.”



Majstore, nasmijao si me do suza!

Evo da ti kažem zašto, ajmo prvo o faktima: na sajmu je manje od pola proizvođača iz Slavonije, Baranje i Srijema, a proizvođača branitelja ima u tragovima. Kako sam ja marljiva osoba i vjerno pratim tvoja glavinjanja, bio sam na toj manifestaciji i prošle i pretprošle godine. Ni tada brojke nisu bile drugačije.

Da se razumijemo, Milane, cijenim tvoj napor kojim se ulizuješ braniteljima, ali dozvoli da primijetim kako si, pod krinkom slavonskih branitelja, ponovno ufurao na glavni zagrebački trg svoje pajde, pajde iz stranke.

Krenimo redom.

Štandove je u nedjelju marljivo isporučio Josip Lipar. Sjećaš se Lipara, moj Milane, predao si mu ključeve grada u vrijeme karnevala, tom tipu što vodi KUD Prepuštovec, a kojem je Grad, koji ti tako mudro vodiš, preko raznih ureda samo u 2018. dodijelio 420.000 kuna. Niti jedan drugi KUD, osim pajdina, nije dobio ni približno toliko. Nadam se da ih je zaslužio.

Ali taj tvoj svestrani Lipar, primatelj ključeva grada, nije samo u KUD-u Prepuštovec, isti je majstor i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, a naravno i član je tvoje stranke, moj Milane.

Organizator manifestacije Domaće je domaće je udruga Panonija. Njen predsjednik je Pavo Baotić, a koji je ujedno i šef općinske organizacije tvoje stranke BM365 u Bošnjacima.

Samo u 2018. Panoniji si dao 160.000 kn i svake godine pokroviteljstvo za manifestaciju, što znači da si im prostor na Trgu dao besplatno. A Panonija je potom, vjerojatno zato što podupire naše branitelje i domaće poduzetništvo, od svakog izlagača naplatila po 2.000 kn.
Vredni gospon Baotić uzeo si je i najveći šator na Trgu i jedini ima stolove i gotova kuhana jela. Ali to ne ide preko udruge Panonija, već preko tvrtke Dekameron j.d.o.o., koja je u vlasništvu njegove supruge.

Također, tu su i donacije Zagrebačkog holdinga za Panoniju. Rado bih ti rekao koliko su dobili, moj Milane, ali tu brojku taj tvoj Holding javno ne objavljuje – objavljuju samo zbirnu sumu svih donacija u kalendarskoj godini. Genijalno rješenje! Sjajni su to tvoji igrači u Holdingu, pitam se samo u kog su se seoskog lukavca uvrli? To ti se inače, moj Milane, u normalnim zemljama zove ‘netransparentnost’ i ‘pogodovanje’, raspitaj se malo, ako imaš kod koga.

Svojim pajdama ponovno si dao prostor Trga, nakrcao ih gradskim novcem i dao im igralište da zarade pinkicu. A to ti se zove zatvorena ekonomija koju si, moj Milane, dogurao do zlatnog sjaja. Ali kako bi ti Milane rekao – neki danas uspješno djeluju i u ovim teškim vremenima…

Vrijeme je, moj Milane, da se malo odmoriš. Ja se nadam da će se u Lepoglavi naći za tebe prikladan odjel u kojem ćeš moći u miru izrađivati kotec. Kotec poslije možemo pokazivati na Trgu kao tvoje najveće postignuće.

Glavinjavi djedice, gulim te k’o rotkvicu i jedem te uz glasno hrskanje.

U ovom gradu ima mjesta samo za jednog od nas!”

Komentari