Juričan napao Kazimira Ilijaša: Morat ćeš odgovoriti s kime si se sve valjao po zagrebačkom blatu, s kime si veselo žirove jeo

Tomislav Kristo / CROPIX

Dario Juričan na društvenim je mrežama pisao o Kazimiru Ilijašu, HDZ-ovom zastupniku u skupštini grada Zagreba i predsjedniku kluba vijećnika HDZ-a.

U svojoj podužoj objavi Juričan je nabrajao funkcije koje, kako piše u statusu, obnaša ovaj HDZ-ov pravnik rođen 1977. godine, a koji je u gradskoj skupštini zamijenio Ivana Kujundžića.

“Ilijašu Kazimire, hoćeš li se na izborima sjećati Lušetić Tedija?

Prvo Kazimire da ti odmah kažem, ti si nadvepar, jer se samo takav jedan nadvepar može nositi s gomiletinom funkcija koje ti u svom malom životu, skoro kao Stepinac, trpiš za nas u Skupštini i po Zagrebu. Naime,
predsjednik si Odbora za Statut, Poslovnik i propise
član Odbora za kontrolu
član Odbora za mjesnu samoupravu
član Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika
član Školskog odbora Osnovne škole Pavleka Miškine
član Povjerenstva za utvrđivanje prioriteta u sufinanciranju obnove pročelja višestambenih zgrada
član Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb
član Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata na javni natječaj za dodjelu financijskih potpora vrhunskom sportu iz proračuna Grada Zagreba
član Gradskog povjerenstva Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda
glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza…

Bandićev partner

Ako pak nisi nadvepar onda si vjerojatno vepar-član HDZ-a i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u gradskoj Skupštini, te partner gradonačelniku Milanu Bandiću.



Vidiš, tu si mi odmah draži, jer svi Milanovi partneri su i moji partneri!

Ali da te sada ne gnjavim s mojom ljubavi spram rezača etiketa. Ono što mene zanima kako ćeš, moj Ilija, dignuti ruku na Skupštini kad se u četvrtak bude glasalo da Bandićev pajdo Tedi Lušetić ide za člana Upravnog vijeća Zagreb filma, a još ga čeka i funkcija ravnatelja kazališta Komedija.

Lušetić je stara Uskokova mušterija na Županijskom sudu gdje mu se sudi jer je “iskorištavanjem svog službenog položaja i utjecaja posredovao da se ne obavi službena radnja koja bi se morala obaviti…. počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti – trgovanjem utjecajem”.

Kako si ti silno zauzet u konzumiranju svojih funkcija, dozvoli da ti otkrijem aferu Bundekfest:

“Morat ćeš odgovoriti s kim si se sve valjao po zagrebačkom blatu”

Dalje, Juričan piše Ilijašu da će trebati odgovarati s kim se sve valjao po zagrebačkom blatu.

“Još malo pa će doći izbori, a onda će se morati odgovarati na pitanje s kime si se sve valjao po zagrebačkom blatu, s kime si veselo žirove jeo i ushićeno roktao u partnerstvu.

Ti ćeš tada, moj Ilijašu, fufljat i mucat kako nisi znao, pokušat ćeš uvaliti neku analnu pravničku demagogiju o presumpciji djevičanske nevinosti, a ja ti evo citiram što za našeg Tedija kaže svjedokinja u optužnici:

“Svjedokinja opisuje da je iz razgovora na sastancima koji su bili održavani kod V okr. Tedija Lušetića saznala da su već unaprijed poznati pojedini poslovni subjekti koji trebaju odraditi poslove za potrebe ove manifestacije”.

Tako se to kod Tedija, kaže optužnica, delalo, a ti nemoj poslije, dragi moj vepre, reći da nisi znao. Dozvoljavam da se svjedokinja na Sudu predomisli, čest je tamo slučaj pomora sjećanja.

Nego, moj Kazimire, kojim si se to točno temama svih ovih godina bavio u Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb? Da nisi možda lovio korupciju kao Andrija Mikulić veprove – samo radi epidemiološke potrebe? Ili ste ustanovili da u Zagrebu korupcije nema, pa nemate što suzbijati? Imaš pravo, u gradu toliko lišenom korupcije, nepotizma i pogodovanja takvo je jedno povjerenstvo posve suvišno”, piše Juričan.

“Neka ti junačka desnica ne zadrhti”

“Neka ti, Kazimire, junačka desnica ne zadrhti, digni ruku jako visoko, budi glavni HDZ-ov vepar u četvrtak na Skupštini i klimaj glavom na sve što se Milanu sprdne!

A ja znam, Kazo, da ti nije lako jer Milan drži za jaja cijeli HDZ, ta njegova jadna bilježnica se već sva raskupusala od marljivog unosa ljubavnica, priležnica i uhljebnica koje je morao rješavati za HDZ, a ti bi ga Kazo moj sada otpisao. Neće ići.

I zato Kazo moj, visoko u četvrtak svoju ručicu digni za Tedija Lušetića, da još jednom svi vidimo kako si napunio gaće”, piše Juričan.

 

Komentari