Josipović: ‘Postavio sam i Plenkovića na čelo HDZ-a i Milanovića za predsjednika, te Vrkljana preko Škore u Domovinski pokret’

Bivši član Domovinskog pokreta Milan Vrkljan narugao se svojoj bivšoj stranci tvrdnjom da su ‘među prvih pet ljudi Domovinskog pokreta čak dvojica savjetnika bivšeg predsjednika Ive Josipovića’. To se odnosilo na predsjednika kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepu Bartulicu i tajnika zagrebačkog ogranka stranke Vladu Marića.

“Istina je da su dva njegova savjetnika iz Josipovićevog kabineta i vjerojatno negdje iza svega tog Josipović kadrovira. Škori je Josipović pisao Zakon o autorskim pravima, tako da su oni iz tih vremena prijatelji”, rekao je Vrkljan.

“Gospodin dr. Milan Vrkljan, zastupnik u Hrvatskome saboru, odlično je uočio kako sam glavni kadrovik u Domovinskom pokretu. Jako su dobro poznate simpatije koje prema meni ima naša krajnja desnica, bogme i ja prema njoj.

Ne samo da sam u Domovinski pokret instalirao svog dragog kolegu glazbenika Miroslava Škoru i gospodina Bartulicu, kojega zaista poštujem ali i ne dijelim njegov svjetonazor, jer to zbog njihovih političkih stavova ipak nisam mogao učiniti u SDP-u, nego sam kadrovirao i u HDZ-u i u drugim strankama”, rekao je duhovito za Dnevno.hr.



U istom tonu osvrnuo se i na premijera i predsjednika.

“Eto, premijer Plenković je bio moj student, svojevremeno sam ga zvao da mi bude savjetnik, a kasnije sam ga uspio postaviti na čelo HDZ-a. Dobar dio drugih dužnosnika, stranačkih i pravosudnih, također su bili moji studenti pa sam ih uspješno instalirao u razne stranke, pravosuđe i državnu upravu. Čak je i predsjednik Milanović bio moj student pa sam i njega pogurao sve do predsjedničke funkcije”.

A za kraj osvrt i na samog Vrkljana.

“Konačno, najveća tajna. I samog g. Vrkljana sam instalirao preko Škore u Domovinski pokret. Naime, u iznimno sam dobrim odnosima s obitelji njegova mentora već dulje pokojnog dr. Šimonovića. On mi je osobno iz raja poručio kako je g. Vrkljan izniman kadar kojega treba instalirati na neko važno mjesto u politici. Isto tako, preko svojih moćnih udbaških i drugih veza u pravosuđu učinio sam i da postupak koji je zbog korupcije vođen protiv dr. Vrkljana otezanjem ode u zastaru. Baš kad su se komunjare poveselile da će nepravomoćna osuđujuća presuda navodno korumpiranom liječniku u njihovoj režiji konačno stati na kraj tom poštenom domoljubu. Umjesto toga, on u Sabor! Ali, šalu na stranu. Dr. Vrkljan bi trebao naći ozbiljnije opravdanje za svoj brzi i nečasni bijeg iz stranke koja ga je uvela u Sabor, jer je prevario birače i svoje dojučerašnje kolege te se uvrstio u novu generaciju nečasnih žetončića koji će, navodno nezavisni, kad bude trebalo podržati vlast HDZ-a”.

Komentari