Jedan simboličan kraj vladavine: Na Srebrenjaku smijenjeni svi Bandićevi ljudi

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće na čijem je čelu prof.dr. Sanja Kolaček, dugogodišnja predstojnica Klinike za pedijatriju Dječje bolnice u Klaićevoj.

Ona će sjesti na mjesto nedavno privedene Ane Stavljenić-Rukavine, a o njoj više možete pročitati ovdje. Osim, nje stiže i još novih ljudi. Nakon što se konstituira novo Upravno vijeće Srebrnjaka valja očekivati objavu javnog natječaja za novog ravnatelja koji bi trebao doći na mjesto trenutnog dr. Ive Dumić-Ćule oko čijeg se izbora i dalje vuku velike kontroverze.

Novi gradočelnik Tomislav Tomašević i ljudi bliski njemu odlučili su raskinuti sve veze s vladavinom Milana Bandića te smijeniti sve članove Upravnog vijeća koje je postavila prošla Bandićeva vlast.

Ove smjene predstavljaju simboličan kraj jedne dugovječne vladavine Milana Bandića, a koliko će nova vlast biti uspješna, tek treba vidjeti.



Riječju, na Srebrnjaku će biti puno posla za Upravno vijeća ali i za novo buduće vodstvo bolnice koje mora prije svega realizirati projekt EU-a za translacijsku medicinu u vrijednosti od 56 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Komentari