JAVIO SE ZADARSKI STOŽER ‘Svi koji su bili u kontaktu s Dimitrovim, trebaju se javiti epidemiologu’

Twitter

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov koji je igrao na turniru u Zadru zaražen je koronavirusom zbog čega je otkazano finale Adria Toura, a lokalni stožer poziva sve koji su bili u kontaktu s njim da se samoizoliraju i jave nadležnima.

Nakon što je objavljeno kako je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je nastupao na Adria Touru u Zadru, zaražen koronavirusom Stožer civilne zaštite Zadarske županije pozvao je sve koji su s njim bili u kontaktu da se jave epidemiolozima.

“Kako smo primili informaciju da je tenisač Grigor Dimitrov koji je u Zadru igrao na teniskom turniru Adria Tour pozitivan na koronavirus, molimo sve one koji su bili s njim u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.

Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku.



Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni”, piše u priopćenju zadarskog stožera.

Komentari