Jandroković o aferi Rimac: Ako se pokaže da je točno ovo što se piše u medijima, onda za neke neće biti mjesta u ovoj administraciji

Screenshot/RTL

Četvero saborskih zastupnika u petak će o Zakonu o obnovi Grada Zagreba glasati putem video veze jer su ili pozitivni na koronavirus, ili se nalaze u samoizolaciji, kazao je za RTL Danas predsjednik Sabora HDZ-ov Gordan Jandroković u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Damirom Gregoret u Saboru.

Bit će to prvo online glasanje u Saboru, koji redovno počinje zasjedati od idućeg tjedna, a u planu je rad tijekom mjesec dana pa će potom vidjeti hoće li biti stanke.

”Zasad ćemo nastaviti prema članku koji definira rad u vrijeme epidemije. Najviše prigovora je bilo na repliciranje predlagatelju, u svim ostalim pravilima svi su gotovo suglasni, a ovdje manje stranke traže malo više prostora kako bi mogle kada dođe premijer ili netko od ministara imati prava na više replika. Dogovor je taj da predlože pisanim putem kako misle da bi se to moglo odviti, a da zaštitimo zdravlje zastupnika pa ćemo o tome odlučiti u skoroj budućnosti. Hoće li do promjene na kraju i doći, ovisit će o prijedlozima. Moramo voditi računa o zdravlju svih, stvorili smo uvjete u kojima parlament može normalno raditi gotovo isto kao i prije, ali neka ograničenja jednostavno moramo imati”, kazao je Gordan Jandroković.

O kojih se četvero zastupnika se poimence radi, nije želio govoriti, osim da jedan ima koronavirus, a troje je u samoizolaciji.



Oni svoje pravo ne moraju iskoristiti, oni koji žele uključit će se, kazao je i dodao da on osobno ne bi volio nastaviti tako raditi – “treba sačuvati neke običaje’’.

Afera Rimac: ‘Ne želim suditi nikome, ali … ‘

Što se tiče afere Rimac, kazao je da treba pričekati kraj istrage: “Ne želim suditi nikome, ali ako se pokaže da je točno ovo što se piše u medijima onda za neke neće biti mjesta u ovoj administraciji’’. Njega, kaže, Rimac nije kontaktirala na taj način.

Kad je, pak riječ o lokalnim izborima, Jandroković nije želio otkriti tko bi mogao biti HDZ-ov as: “Testirat ćemo potencijalne kandidate i potom izići s imenima’’, rekao je Jandroković za RTL.

POZITIVAN JOŠ JEDAN ZASTUPNIK Stjepo Bartulica zaražen je koronavirusom

Komentari