Jandroković: Nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da nebitnu temu ubaci u javni prostor

Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ov Gordan Jandroković u sklopu predizborne kampanje boravio je u Sv. Ivanu Zelini i tom je prilikom komentirao kakav rezultat očekuje u toj izbornoj jedinici, ali i situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

Govoreći o širenju zaraze koronavirusom, Jandroković je rekao da je struka pokazala iznimnu razinu poznavanja materije te da se treba držati njhovih naputaka.

Upitan treba li premijer Andrej Plenković, nakon kontakta s Novakom Đokovićem, koji je pozitivan na koronavirus, otići u samoizolaciju, Jandroković je ponovio ono što i Plenković, kao i ostali HDZ-ovci govore – da uvjeta za samoizolaciju nema. “Uvjeti su vrlo jasni, nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da nebitnu temu ubaci u javni prostor”, rekao je Jandroković.

Zlobnim insinuacijama ocijenio je moguće isticanje činjenice da je većina članova Nacionalnog stožera u HDZ-u. “Na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke, a kad su se krenule smanjivati brojke, krenulo se u namjerne difamacije”, rekao je Jandroković.



Što se tiče aktivnosti ministra unutarnjih poslova, Davora Božinovića, kao i ministra zdravstva, Vilija Beroša, koji su u Nacionalnom stožeru, Jandroković je rekao da oni moraju raditi svoj posao kao ministri. “Briga za zdravlje građana je primarna briga, briga za sigurnost je ono što jamčimo i iduće četiri godine”, rekao je Jandroković.

Otkrio je i zanimljiv detalj u promotivnim materijalima HDZ-a.

“Nosimo metar, to je dio našeg promo materijala za ove izbore, pa ga koristimo i da izmjerimo udaljenost među kandidatima. Moramo se ponašati odgovorno, vodimo računa o zdravlju, a život mora ići dalje”, poručio je Jandroković.

Naš je cilj šest mandata i vjerujem da ćemo taj cilj i ostvariti, rekao je Jandroković.

Upitan o potresu u Zagrebu, Jandroković je rekao da je Vlada sa svoje strane učinila ono što smatra da je trebala te da je pomogla građanima, piše N1.

Komentari