Jandroković: Maska u Saboru za sada je samo preporuka, ali vidjet ćemo hoće li se udaljiti oni koji se ne budu pridržavali toga

Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković najavio je o čemu će se raspravljati u Saboru do kraja tjedna te o čemu je razgovaralo Predsjedništvo.

“Razgovarali smo o korištenju maski u Saboru. Jednoglasno smo se dogovorili da Predsjedništvo preporuča svima zastupnicima i zastupnicama da se maske nose. Nisu apsolutne sigurne, ali smanjuju rizik. Noseći masku štitimo druge te ću i dalje tražiti da se maske nose. Stavili smo i na govornici pleksiglas pa će se tu moći govoriti bez maske, a ta pozicija će se nakon svakog govora dezinficirati. Za sada je samo preporuka, ali vidjet ćemo hoće li to kasnije biti zabrana, odluka da se onima koji se ne pridržavaju toga ne dozvoli ulazak u Sabor”, komentirao je Jandroković odluku.

“Nastavljamo raditi kao i prošli tjedan, razmjestili smo zastupnike i tako ćemo raditi do petka. Nastavit ćemo vjerojatno prvi tjedan u devetom mjesecu, prilagođavat ćemo se mjerama”, dodao je.

Pojedine stranke tražilo je ostavku ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka nakon što je pismeno dao dozvolu da Dario Hrebak prisustvuje glasanju u Saboru.



“Krunoslav Capak dobro, kvalitetno i profesionalno radi svoj posao i tako ga je radio od početka. Ne prihvaćam te kritike i ne slažem se s njima”, zaključio je Jandroković.

Komentari