Jandroković: Lopta više nije na našoj strani, od Srbije očekujemo konstruktivniji dijalog

Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju u Barbanu da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu te je okrenuta budućnosti i želi komemorirati svaku žrtvu, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije sudjelovati u tom dijalogu.

“Hrvatska je okrenuta budućnosti i mi želimo u prvome redu komemorirati svaku žrtvu”, rekao je Gordan Jandroković u Barbanu, komentirajući novinarima najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade Tome Medveda u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

Predsjednik Sabora, koji je u Barbanu sudjelovao na 45. Trci na prstenac, rekao je da je povijest dobro poznata i zna se tko je bio agresor a tko je žrtva.

“Hrvatska je pobijedila u nametnutom ratu, mi proslavljamo naše pobjede, ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen”, rekao je Jandroković, dodavši kako su hrvatske poruke vrlo jasne.



“Naše poruke su vrlo jasne – nije više lopta na našoj strani, očekujemo da će i Srbija puno konstruktivnije, okrenuta prema budućnosti sudjelovati u tom dijalogu”, rekao je.

Dodao je da povijest ne možemo mijenjati te da svatko nosi svoj dio odgovornosti, ali se zna tko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

“To je istina do koje ćemo uvijek držati i uvijek o njoj govoriti, ali isto tako svi danas nakon dosta godina moramo razmišljati o žrtvama o njihovim obiteljima i iskazivati dužno poštovanje”, poručio je predsjednik Sabora.

Komentari