JAKUPČIĆ PROGOVORIO O ODNOSU S RIMAC ‘Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX Foto: Damir Krajac / CROPIX

Šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao Josipu Rimac, ali i tvrdnje vlasnika CEMP-a da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

“Poslije 63 godine života i 39 godina staža u šumarskoj struci doživio sam jedno tragično iskustvo, i ja i moja obitelj, ali vjerujem da ću nakon svega dokazati svoju nevinost i da sam radio u interesu Hrvatskih šuma i Republike Hrvatske”, kaže Jakupčić.

Tijekom 2019. nekoliko puta se susreo s Rimac

Na pitanje je li Rimac vršila pritisak na njega, Jakupčić kaže: “Taj pritisak se može nazvati i pritisak, ali i lobiranje i njezino zalaganje za svoj grad Knin i za svoju županiju.”

Navodi kako se s Rimac susreo nekoliko puta tijekom 2019. godine. “Zadnji susret prije koronavirus bio je u Zagrebu, u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, tijekom veljače. Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju, a odnosi nje i investitora, ja to ne bih tumačio, jer ne znam”, rekao je.



Optužbe o reketarenju

O optužbama o reketarenju kaže da to nije istina. “Poslije više godina, Hrvatske šume i Uprava društva na čelu sa mnom je napokon uspjela naplatiti svoje veliko potraživanje, zaslužnost, a to je šest milijuna kuna”, rekao je.

O navodnom susretu s Josipom Rimac

Nedavno je objavljena snimka na kojoj se vidi navodni susret Rimac i Jakupčića, četiri dana prije uhićenja.

“Objavljena je snimka na jednoj komercijalnoj televiziji i to 25. svibnja, poslije 19 sati. Jedna osoba, druga osoba, međutim ja muška osoba nisam. To je meni vrlo lako dokazati, ako treba i forenzičarom. Ta televizija je objavila jednu veliku šumu.

Mi smo kao Hrvatske šume i ja odgovorili na tri ili četiri njihova upita da se ne radi o meni na tom susretu, a oni su svejedno objavili snimku tvrdeći da se radi o meni. Ja se s navedenom gospođom nisam susretao u kafićima već isključivo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma”, rekao je.

Navodi da je taj dan bio s najmlađom kćerkom u automobilu. “Znam, sjetio sam se. S najmlađom kćerkom, bio sam suvozač u automobilu. Išli smo po suprugu oko 19.30 sati na posao”, rekao je.

Podnijet će tužbe za klevetu

Jakupčić kaže da je ljut i razočaran svime, a Hrvatske šume i on osobno, odvojeno će podnijeti tužbe za kazneno djelo klevete i za naknadu štete.

“Čini mi se da je gospodin niži rastom od mene i nešto slabije konstitucije”, kaže Jakupčić dodajući da ne zna o kojem se kafiću radi.

Matija Djanjesic / CROPIX

Evo što je odgovorio na pitanje ostaje li na čelu Hrvatskih šuma

Upitan ostaje li na čelu Hrvatskih šuma, kaže da se ničega ne boji. “Ja sam čovjek pred mirovinom. Uvijek mi je cilj bio gospodarenje šumama za buduće generacije i pritom zadovoljiti naše brojne zainteresrane strane, i državu kao vlasnika, i drvoprerađivače, dobavljače, prije svega zaposlene, pa sve do najšire javnosti”, rekao je.

Upitan je li ova afera uteg, šef Hrvatskih šuma ponavlja da je pred mirovinom, ali kaže da ovo iskustvo ostaje do samog kraja života. Što ako ga izbace iz stranke? Jakupčić kratko odgovara: ”O tome će odlučiti predsjedništvo stranke”, piše RTL.

Komentari