IZVJEŠTAJI IZ ŽUPANIJSKIH STOŽERA U Zagorju je 81-godišnjakinja prva izliječena od koronavirusa; U Zadarskoj županiji ukupno 61 zaražena osoba

Koronavirus.hr; Cropix

Stožeri civilne zažtite donose najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji po županijama.

Prema posljednjim informacijama Nacionalnog stožera u Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 1 343 oboljele osobe, a 179 osoba se oporavilo. Preminulo je 19 osoba. U 14 sati bit će održana redovita konferencija na kojoj će stožer objaviti najnovije podatke o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Šibenik: Devet novooboljelih – najveći porast oboljelih u jednom danu u županiji

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom otkriveno je u posljednja 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji, što je do sada najveći porast oboljelih u jednom danu, te je u toj županiji ukupno oboljelo 57 osoba, priopćili su u četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Od devet novooboljelih, dvoje su zdravstveni djelatnici kninske bolnice.



Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

Jedan od troje pacijenata koji su na respiratoru u splitskome KBC-u odvojen je od respiratora i očekuje se njegov premještaj u šibensku bolnicu.

U karanteni su i dalje dvije osobe, državljani Hrvatske.

U zadnja 24 sata šibensko-kninska Policijska uprava dobila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije, no provjerom je utvrđeno da toga nije bilo.

U Zadarskoj županiji novih dvoje zaraženih, ukupno 61

Zaraza koronavirusom potvrđena je za još dvije osobe u Zadarskoj županiji gdje je sada ukupno 61 oboljeli, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na Covid odjelu zadarske Opće bolnice smješteno je devet pacijenata, četvero ih je na respiratoru i njihovo je stanje nepromijenjeno.

Stabilnog je stanja i pacijent koji je u utorak teško ozlijeđen pri padu s prvoga kata tog bolničkog odjela.

Još troje pacijenata prebačeno je Iz zadarske Opće bolnice u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu, u kojoj je sada sedmero oboljelih s lakšim simptomima.

U tijeku je zdravstveni nadzor nad 783 osobe u samoizolaciji, a ta mjera završila je za 1401 osobu.

U suradnji s državnim inspektorima policija je u Dragama i Biogradu zatekla po jedan otvoreni kafić u kojemu se gostima posluživalo piće, unatoč zabrani okupljanja i rada ugostiteljskih objekata.

Turistički inspektor zapečatio je oba objekta, a vlasnicima će biti izdan prekršajni nalog s kaznom od po 5000 kuna.

U zadnja 24 sata policija je na prometnim punktovima uhvatila 48 osoba bez valjanih propusnica.

Zagreb: U Psihijatrijskoj bolnici za djecu četvero oboljelih od koronavirusa

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je da su u psihijatrijskoj bolnici za djecu u Zagrebu četiri osobe pozitivne na koronavirus. Riječ je o dvjema kuharicama, jednom psihijatru i medicinskoj sestri. U samoizolaciji su 42 osobe, a testirano je 20 ljudi.

ZAGREB U Psihijatrijskoj bolnici za djecu četvero oboljelih od koronavirusa

”Djeca su dobro. Nema simptoma kod djece, riječ je o njih 10”, poručuju iz Stožera i dodaju da je situacija pod kontrolom.

U Zagorju je 81-godišnjakinja prva izliječena od koronavirusa

U Krapinsko-zagorskoj županiji otkrivena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ali izliječena je i prva osoba, 81-godišnja žena, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe dolaze iz Krapine, a jedna iz Desinića. Dosad je testirano 490 osoba, a za njih 11 još se čekaju rezultati.

Krapinsko-zagorska županija ima i prvu izliječenu pacijenticu, 81-godišnjakinju, objavio je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

Izvijestio je da je pozitivan i jedan liječnik te sada u samoizolaciji osam liječnika i osam medicinskih sestara.

„Na odjelu za Covid liječnici se izmjenjuju u dvotjednim smjenama, 14 dana rade, 14 dana su doma. Nakon odrađenih 14 dan jedan naš liječnik je dobio temperaturu, testiran je i pozitivan je. Osjeća se dobro. Imao je jedan dan temperaturu, jutros temperature nema”, objasnio je Vančina.

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ivan Lipovac je rekao kako je na području županije trenutačno u samoizolaciji 657 osoba, a žarište je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Ondje je pozitivno dvoje djelatnika i petero pacijenata, a svi imaju relativno blagu kliničku sliku.

Ravnatelj Specijalne bolnice Davor Gredičak rekao je kako je četiri od 13 bolničkih liječnika u samoizolaciji. Dodao je da će tijekom dana testirati još jedanaest pacijenata.

Župan Željko Kolar je rekao kako je provedeno sve što je bilo potrebno da se posljedice ulaska koronavirusa u Specijalnu bolnicu svedu na najmanju moguću mjeru. O daljnjim postupcima i o tome kada će bolnica početi s radom župan želi razgovarati s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

„Očekujem njegov posjet Krapinsko-zagorskoj županiji najkasnije nakon Uskrsa, u utorak. Želimo zajedno proanalizirati stanje u županiji i poteze koje bi trebalo povući za sljedeće razdoblje”, rekao je Kolar te dodao kako smo, prema nekim procjenama, na pola puta borbe protiv koronavirusa.

Pozvao je građane da budu još odgovorniji s obzirom na veću mogućnost kretanja, a sve one koji dolaze u Hrvatsku da se strogo pridržavaju svih mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Na vukovarsko-srijemskom području zaraženo 30 osoba

U protekla 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije testirano je 34 osobe i evidentiran jedan novooboljeli pa se broj zaraženih koronavirusom popeo na 30, priopćeno je u četvrtak iz vukovarsko-srijemskog Stožera Civilne zaštite.

Do sada je na COVID-19 testirano 367 osoba, njh 551 se nalazi u samoizolaciji dok su u karanteni dvije osobe.

I nadalje je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima hospitalizirano pet oboljelih, a ostali se zbog lakših simptoma liječe u samoizolaciji. Na korona virus pozitivna su tri liječnika kao i tri zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik dok je 18 liječnika, 37 medicinskih sestara i tri nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata na vukovarsko-srijemskom području nije utvrđeno kršenje mjera samoizolacije, a policija je utvrdila 12 kršenja mjera Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH među kojima su i dvije zloporabe propusnice od strane 23-godišnje i 25-godišnje osobe iz Marinaca pri čemu je mlađi i upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita.

Koronavirus ušao u Dom za starije u Koprivnici!

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom.

“Čim smo saznali da je nalaz pozitivan, obavijestili smo sve službe, od Zavoda za javno zdravstvo, do Ministarstva. Tijekom dana djelatnici Zavoda će stići u Dom i uzeti potrebne briseve”, rekla je ravnateljica.

Dodala je kako su se držali smo se svih mjera.

NAJGORA VIJEST Koronavirus ušao u Dom za starije u Koprivnici!

U Istri još troje pacijenata izliječeno – sada ih je ukupno 18

Još troje pacijenata zaraženih od koronavirusa izliječeno je u pulskoj Općoj bolnici čime je do sada u Istri izliječeno ukupno osamnaest osoba, izvijestio je u četvrtak ujutro Stožer civilne zaštite Istarske županje.

U međuvremenu od ukupno 32 ispitana uzorka samo je jedan pozitivan na koronavirus (COVID-19), a radi se osobi koja je stigla iz Londona i bila je u samoizolaciji. Ukupno je tako u Istri do sada od COVID-19 zaražena 81 osoba, a tijekom srijede terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice Pula uzet je još 51 uzorak brisa koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb te će rezultati nalaza biti poznati tijekom dana.

Inače, u četvrtak se prema naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite ponovno otvorena zelena tržnica u Puli, kako u središtu grada tako i na Verudi. Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca, osim u Puli od danas tržnice rade i u Rovinju, Poreču, Umagu, Bujama, Buzetu, Pazinu i Labinu te do sada, kako je naveo, nema većih problema.

“Građani se drže uputa, paze na razmak i sve teče bez problema. U par slučajeva došlo je do grupiranja građana koji su se na intervenciju redara potom razišli. Postavljene su ograde, redari propuštaju građane u razmaku od par minuta kako se ne bi stvorile gužve. Dakle, za sada je situacija pod nadzorom”, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite DIno Kozlevac.

Još troje umirovljenika prebačeno u bolnicu

Još troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu zbog sumnje na koronavirus prebačeno je u bolnicu, a kod četiri je djelatnice Doma potvrđena zaraza Covidom 19, doznaje se u četvrtak u KBC-u Split.

Ravnatelj KBC Split: Čekaju se nalazi još 39 štićenika doma, to bolesnici koji boluju od mnogih kroničnih bolesti

I oni su, kao i prethodno evakuiranih 49 umirovljenika, imali povišenu temperaturu zbog čega ih se kolima Hitne medicinske pomoći sinoć prebacilo na Kliniku za infektologiju splitske bolnice. U bolnici kažu da je stanje deset pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom za sada dobro.

Osim štićenika Doma, koronavirusom su zaražene i četiri djelatnice koje se nalaze u samoizolaciji, a za još tri djelatnika će nalazi na COVID 19 biti gotovi tijekom dana.

Pojavila se informacija da simptome koronavirusa osjećaju štićenici i s ostalih katova, a ne samo s drugog, no ta informacija nije službeno potvrđena.

61 novooboljeli, jedan umrli, zaraženi štićenici Doma za starije Split

Jučer je u Domu završen izvid Epidemiološke službe koja je razgovarala sa zaposlenicima i štićenicima, te snimala situaciju, a danas će je na tom mjestu po nalogu Općinskog državnog odvjetništva zamijeniti policija.

Komentari