IZVANREDNO PRIOPĆENJE STOŽERA Potvrđeno 40 novooboljelih, ukupno ih je 168 u Hrvatskoj

Zeljko Puhovski / CROPIX

Danas je potvrđeno 40 novoboljelih osoba novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj do 21. ožujka potvrđeno je sveukupno 168 oboljelih osoba.

“Donosit ćemo sve restriktivnije odredbe, bit će sve rigoroznije, a stožer i policija će provjeravati kako se one provode”, rekao je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Dodao je da će policija obilzati sva javna mjesta i da će reagirati u skladu sa zakonom ako uoče da se građani ne pridržavaju mjera. “Nećemo dopustiti okupljanje ljudi na javnim mjestima. Nema grupiranja, virus se prenosi tako što ide sa osobe na osobu, a mi to ne možemo vidjeti. Jedina je obrana da smanjimo broj socijalnih kontakata”, rekao je.

“Vrijeme je da se svi uozbiljimo, ovo nije film nego naša stvarnost, ovo se ne događa nekom drugom nego nama”, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić



UKUPNO 157 OBOLJELIH Markotić: Ako želimo korona-party, imat ćemo ga; Božinović: Donosit ćemo rigoroznije mjere, a policija će sve provjeravati

Komentari