IZNENAĐENJE ILI NE? Ivan Penava potvrdio kandidaturu za čelnog čovjeka Domovinskog pokreta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se u ponedjeljak učlanio u Domovinski pokret u utorak je na konferenciji za medije objavio da će se kandidirati za čelno mjesto te stranke.

“Tema ove konferencije je na tragu jučerašnje objave DP-a da sam postao član DP-a. Kao što sam komunicirao od prije ljeta, kada ste vršili pritisak i iskazivali interes za budućim koracima, još ne mogu do kraja govoriti o tome, ali ono o čemu mogu govoriti je moj ulazak u DP”, rekao je Penava.

Dodao je da je za tu odluku trebalo dosta vremena jer to nije samo njegova odluka te da tim koji stoji iza njega već godinama ostvaruje dobre rezultate.

Penava je istaknuo kako su njegova tri izbora na čelo Vukovara i ostali politički uspjesi rezultat rada tog tima ljudi. Zahvalio im je što su svi skupa i “danas, u ovom važnom momentu”.



“Siguran sam da ovim učlanjenjem u danima i godinama koji su pred nama ćemo živjeti i svojim stilom življenja pokazivati koje su vrijednosti za koje se zalažemo”, rekao je Penava.

Na upit kakva je njegova vizija te stranke u budućnosti, odgovorio je da bi htio da se dogodi unutarstranačka utakmica kako bi se onda moglo razgovarati argumentima.

“Naši stavovi su vrlo prepoznatljivi. Nema ljepšeg uvoda nego reći da smo i zadnje izbore dobili kao ljudi, doslovno svojim imenom i prezimenom, svjedočenjem vrijednosti koje zastupamo”, rekao je Penava.

O tome može li DP u budućnosti surađivati s HDZ-om ako on postane predsjednik, istaknuo je da “neće o HDZ-u”.

“Za suradnju smo otvoreni prema svima koji će podržati programske osnove koje zastupam. Ni u primisli naivan da će to biti uvijek sto posto, ali kad je riječ o koalicijama postoje neke pozicije koje dogovorite i očekujem da se u budućnosti toga i držimo. Sve političke opcije, osim onih koje nam se dijametralno kose sa svjetonazorom, a to je SDSS u ovakvom stanju u kakvom je. Ne dolazi u obzir. Što ne isključuje druge stranke i pojedince i sa srpskim predznakom unutar Hrvatske koje naravno uvažavamo, ali s jasnim određenjem da je ovo hrvatska država i da je Domovinski rat prvo slovo”, istaknuo je novi član DP-a.

Na upit o Miroslavu Škori, odgovorio je da se “s njim nije čuo od prije izbora te da ne može komentirati Škorinu odluku”.

“Nadam se da je dobro odlučio i da je zadovoljan odlukom koju je donio”, naglasio je.

Na pitanje hoće li ostati gradonačelnik Vukovara rekao je da je i to bilo predmet razgovora.

“Ostajem definitivno u Vukovaru u smislu obnašanja funkcije gradonačelnika i procesa koje ovdje imamo. Velik broj dana je odrednica Zagreb, to je naprosto tako i voditi stranku iz Vukovara ili bilo koje drugog grada koji je na periferiji je nemoguće tako da…”, rekao je.

Kako N1 neslužbeno doznaje, Izborni sabor DP-a, na kojemu će biti biran predsjednik stranke, održat će se za dvadesetak dana u Petrinji, kao znak podrške građanima i kraju stradalom u potresu.

Komentari