Izjave Bandićeve pročelnice i premijera Plenkovića možda su rezultat trenutnog napada panike?!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako ovih dana nema južine i vrijeme je sunčano, onako prohladno i primjereno za početak ožujka, nekima se danas ipak pomutilo u glavi. Moguće da se ovdje radi o trenutnim napadima panike, no nije sigurno. Tako smo danas svjedočili izjavama o nadolazećim lokalnim izborima u gradu Zagrebu koje u normalnim demokracijama bi bile nezamislive, no kod nas su prošle onako gotovo ispod radara. 

Prva izjava stigla je od Pročelnice zagrebačkog gradskog Ureda za gospodarstvo Mirke Jozić u studiju 4 HRT-a gdje je između ostaloga izrazila čuđenje što se uopće netko usuđuje kandidirati za gradonačelnika Zagreba, nakon smrti Milana Bandića. Moglo bi se reći kako gospođa Jozić smatra preminulog gradonačelnika Zagreba jednostavno nezamjenjivim, pa nitko nije dostojan uopće niti pokušati zauzeti njegovu dojučerašnju poziciju, ili samo poručuje rukovoditeljima zagrebačkih poduzeća da niti ne pomišljaju na eventualnu kandidaturu.

Pročelnica zagrebačkog gradskog Ureda: Ja se uistinu čudim da se netko uopće usudi kandidirati za gradonačelnika



Kasnije istog dana premijer Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a se osvrnuo na Joška Klisovića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, čiju kandidaturu smatra ‘bizarnom’ zbog toga što nije poznavao Milana Bandića, dok mu njegove upravljačke sposobnosti uvjetuje isključivo poznavanjem preminulog gradonačelnika. Ovdje premijer više djeluje kao da misli kako na ćelo Zagreba zasjeda monarh, a ne gradonačelnik. Možda premijer misli da postavlja monarha na ćelo Zagreba?!

Teško je razumljivo što se je dogodilo u glavama pročelnice zagrebačkog gradskog Ureda za gospodarstvo i premijera pa da su im ovakve izjave pale na pamet kao normalne i prihvatljive, no vjerojatno je u pitanju spomenuti napad panike. Pročelnice Jozić za svoju poziciju, zapravo pozicije, a premijera Plenkovića zbog HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba koji je sad postao, blago rečeno beskoristan, jer više nema onoga zbog kojeg je Filipović trebao odigrati ulogu kandidata za gradonačelnika i tako mu pomoći da zadrži svoju poziciju.

Premijer o Klisoviću: Bizarno je da se kandidira netko tko nije poznavao Bandića

A na kraju sam Joško Klisović se nije libio odgovoriti premijeru, pa je tako podsjetio kako je upravo HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba onaj koji je dizao ruke u Gradskoj skupštini i podržavao politiku pokojnog Gradonačelnika, dok bi sad radio sve suprotno, te je upravo tu činjenicu okarakterizirao kao ‘bizarnom’.

Kako god bilo, čini se kako se nekima po glavi mota varijanta jedne stare ali poznate krilatice koja bi u novoj verziji glasila ‘I poslije Bandića, Bandić’.

Klisović Plenkoviću: Bizarno kandidirati osobu koja glasa za promašene proračune

 

 

Komentari