Istaknuti HDZ-ovac je u kumskoj vezi s čovjekom u čiji je stan Kovačević skrio milijune

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Uskok je zaplijenio najmanje 1,6 milijuna eura u kunama, eurima, dolarima i švicarskim francima koje je Dragan Kovačević sakrio na dvije lokacije.

Prva lokacija je garaža vile njegovog prijatelja Deana Šparavca iz Alfa stana u Samoboru, a druga je stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci.

Riječ je o poduzetniku Goranu Puklinu, suprugu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, sve je više da je ‘Klub’ služio kao riznica



Ono što cijelu priču čini još intrigantnijom, poveznica je između istaknutog HDZ-ovca i Puklina koji je inače prema svemu sudeći priznao to za što ga je policija prijavila USKOK-u.

Savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica koji je ujedno i predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman, krsni je kum djetetu Gorana Puklina što je i sam potvrdio za Dnevno.

Rekao je kako je o spomenutom slučaju čitao u medijima te da je tako saznao da je Puklin sakrio Kovačevićev novac u svom stanu, ali dalje nije ništa htio komentirati.

U stanu je, podsjećamo, pronađeno 2,593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka.

Novac je pronađen tijekom pretresa, a Puklin je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pranje novca jer je, kako tvrde istražitelji, znao da Kovačevićev novac potječe od kaznenog djela.

Za razliku od Puklina, Dean Šparavec nije obuhvaćen istragom jer istražitelji nisu pronašli nikakve dokaze da je on znao što se nalazi u Kovačevićevoj Toyoti ostavljenoj u njegovoj garaži u Samoboru, piše Dnevno.

Komentari