Ispovijest odvjetnika koji je završio u KB Dubravi: Istina je to što je napisala doktorica, zbrka je, nema reda, fali ljudi…

Goran Mehkek / CROPIX

Njegova je drama s koronom počela prije 15 dana. Najprije se pojavila glavobolja pa visoka temperatura. Testirao se na koronavirus i bio pozitivan. Osam dana temperatura je bila između 37,8 do 38,2, no nekako bi je spuštao Lupocetom. Sve do nedjelje, kad više ni Lupocet nije pomagao.

“U početku sam mislio, pa što ako je korona, mlad sam, neće mi biti ništa. Da je sve to napuhano. Ali nije bilo tako. U nedjelju sam završio u KB-u Dubrava. Smjestili su me u bolnicu, na odjel, i nakon toga se ništa nije događalo. Doktora sam čekao dan i pol. Ležim u krevetu, loše mi je, ne mogu disati, a ne dobivam ništa što bi mi pomoglo. Doktor me nije obišao sve dok nisam izgubio strpljenje i povikao. Tek su nakon toga reagirali, pogledao me liječnik i dali su mi terapiju”, ispričao je za Jutarnji list odvjetnik Domagoj Kovač (34) i odmah dodaje da ima još većih apsurda kojima je svjedočio.

Kovačevo svjedočanstva kao pacijenta koji iz prve ruke zna što se zbiva u Kliničkoj bolnici Dubrava potpuno potvrđuju navode liječnice koja je prije nekoliko dana Jutarnjem listu proslijedila pismo nadređenima u kojem upozorava na kaos u bolnici i ugrožavanje prava pacijenata.

“Istina je to što je napisala doktorica. Donedavno je nedostajalo lijekova. Ljudi se jako trude, ali je zbrka, nema reda. Vidi se da fali osoblja, jednog, drugog, trećeg… Svi se trude, ali više ne mogu”, kazao je Kovač koji je od nedjelje u bolnici u Dubravi.



“U sobu su smjestili čovjeka a da uopće nisu znali gdje je, nisu evidentirali gdje su ga smjestili. Tražili su ga na drugim odjelima, a on je za to vrijeme ležao u teškom stanju, bez ikakve terapije, kao i ja”, ispričao je za Jutarnji.

Komentari