ISCURIO KLOR Lozovac kod Šibenika pod opsadnim stanjem, evakuira se stanovništvo

Damir Krajac / CROPIX/ilustracija

U crpnoj stanici šibenskog Vodovoda na Lozovcu evakuira se okolno stanovništvo. Stanovnici koji žive na Lozovcu u neposrednoj blizini klorinatorske stanice moraju obavezno zatvoriti prozore ili napustiti svoje kuće jer je zbog kvara na boci klora istekla određena količina tog opasnog plina u atmosferu, izvijestili su iz Vodovoda i odvodnje Šibenik.

“Molimo stanovnike koji žive na Lozovcu u blizini klorinatorske stanice da zatvore prozore ili da napuste svoje objekte budući da se u klorinatorskoj stanici dogodio kvar na boci klora uslijed čega je izašla određena količina klora u atmosferu. Nakon što se incident otkloni stanovnici navedenog područja će biti pravovremeno obavješteni”, navedeno je u obavijesti.

Mjesni odbor Lozovac na Facebooku tvrdi da su na terenu sve javne službe – policija, vatrogasci i zaštita okoliša i mole građane da zatvore prozore i budu na oprezu.



“Intervencija u Lozovcu još traje. Tamo su inspektori, policija, vatrogasci, ljudi iz Vodovoda i NP Krka. Na tom području je zabranjeno kretanje, dijelom je evakuirano i sada se mora čekati neutralizacija plina. Ne znamo koliko će to potrajati”, rekli su u Županijskom centru 112 za Šibenski portal. Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba ozlijeđena.

Komentari