IMAMO INSTITUCIJE Medved hvalio Plenkovića jer ‘cijeli dan’ obilazio potresom uništenu Banovinu

Tomislav Medved/Matija Habljak/PIXSELL

Održana je konferencija za medije novog Stožera na kojoj je govorio potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ujedno i šef ovoga Stožera.

Medved je zahvalio svim institucionalnim snagama na terenu, a onda, kako je rekao, ljudima dobre volje koji doprinose saniranju stanja na potresom pogođenim područjima.

“Od prekjučer od 16 sati Stožer kontinuirano radi 24 sata dnevno, uvezali smo sve sastavnice i Stožer ima potpuni uvid u stanje na terenu”, rekao je potpredsjednik Vlade.

A potom je zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću što je jučer boravio na potresom zahvaćenim područjima i zatim je nabrajao sva mjesta koja je Plenković jučer obišao u Sisačko-moslavačkoj županiji.



Sjedište Stožera u Petrinji

Medved je istaknuo da je Stožer u posljednja 24 sata uspostavio svoje operativno središte u vojarni Predrag Matanović u Petrinji. Zatim je u detalje nabrojao sve aktivnosti koje su u posljednja 24 sata izvrešene na terenu.

Između ostaloga, sanirano je 12 objekata u Gornjem i Donjem Viduševcu, a uspostavljeni su Dom zdravlja i Hitna u Glini, istaknuo je.

Hrvatska vatrogasna zajednica u posljednja je 24 sata, kazao je Medved, imala 829 vatrogasnih intervencija, a HGSS njih 62. Detaljno je govorio i o aktivnostima Crvenog križa koji je, kazao je Medved, imao 145 aktivnosti psihosocijalne pomoći i brinuo za 652 osobe u organiziranom smještaju na osam lokacija. Podijelili su i više od 16.000 toplih obroka stanovništvu i još 2000 toplih obroka za operativne snage.

Komentari