Iako postoji Dom zdravlja MUP-a, sistemske preglede policajaca i službenika obavlja privatnik

Cropix

Sistematske preglede za stotine policajaca i službenika, za područje Središnje Hrvatske, obavljaju privatna poliklinika Medirad i ustanova Medirad Primum, na temelju dvogodišnjeg okvirnog sporazuma vrijednog 6,3 milijuna kuna.

Ministarstvo unutarnjih poslova je taj posao dao privatniku, iako usred Zagreba postoji Dom zdravlja MUP-a. No, njemu je nadležno Ministarstvo zdravstva, a ne MUP, a iz samog MUP-a tvrde kako taj Dom zdravlja ne može, uz sav posao koji već ima, obavljati i sistematske preglede prema odredbama Pravilnika i Kolektivnog ugovora, piše Net.hr.

A oni kažu da je propisana obveza poslodavca svake tri godine upućivati na sistematski pregled službenike i namještenike do 50 godina starosti, a svake dvije godine na sistematski pregled zaposlenike iznad 50 godina starosti, a propisana je i specifikacija zdravstvenih pregleda vezana uz spol i dobne skupine.

Nakon provedenog natječaja, MUP je 19. rujna 2019. godine sa zajednicom ponuditelja, Poliklinikom Medirad i Medirad Primum, potpisao “okvirni sporazum” za razdoblje od dvije godine u iznosu od 6.346 000,00 kuna, kao i ugovori za obavljanje zdravstvenih pregleda državnih službenika i namještenika te policijskih službenika, i to prvi ugovor u iznosu od 1.890.210,00 kuna, te drugi ugovor u iznosu od 3.908.800,00 kuna.



“Prvi ugovor je u cijelosti realiziran, dok je realizacija drugog ugovora u tijeku i do sada je ukupno realizirano 15 ugovora”, stoji u odgovoru iz MUP-a, piše Net.hr.

Komentari