Huić o prijedlogu Ivane Kekin da radnici od plaće odvajaju za obnovu Zagreba: To je najgrublji i najogoljeniji self-interest koji možeš zamisliti zaogrnut u velike riječi

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Nova Ljevica je danas u Karlovcu najavila rješenje za bržu obnovu, kako su to nazvali “srca Hrvatske”.

Jedno od rješenja za obnovu potresom oštećenog Zagreba vide u uvođenju samodoprinosa.

“To je mehanizam solidarnog, ali obveznog izdvajanja 0,5 posto neto plaća 1,5 milijuna zaposlenih građana Hrvatske, čime bi se namaknula gotovo jedna trećina potrebnih sredstava za obnovu potresom pogođenog prostora, i to pod uvjetom sto posto transparentnog upravljanja i trošenja tih sredstava”, rekla je Ivana Kekin čelnica Nove Ljevice.

Njen ‘revolucionarni’ prijedlog na društvenim mrežama komentirao je Davor Huić, osnivač Lipe udruge poreznih obveznika Hrvatske koji je njen prijedlog nazvao ‘najgrubljim i najogoljenijim self-interest koji možemo zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija’.



Njegov status prenosimo u cijelosti.

Politička filozofija salonske ljevice objašnjena u tri-četiri laka koraka:

  1. Potres koji je uzdrmao središte Zagreba, “razdrmao” je i stan obtelji Kekin.
  2. Mile Kekin u intervjuu kaže kako ih je upravo potres konačno natjerao da uđu u politiku.
  3. Oboje pristupaju platformi Možemo, Nova ljevica itd.
  4. Možemo se zalaže da država obnovi stanove oštećene u potresu bez imovinskog cenzusa (dakle i onima koji se nikako ne mogu podvesti pod socijalne slučajeve).
  5. Ivana Kekin zagovara uvođenje novog poreza kako bi se osigurala obnova stanova oštećenih u potresu.

Dakle, najgrublji i najogoljeniji self-interest koji možeš zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija, napisao je Davor Huić.

Komentari