HRVATSKA-ČEŠKA 1:1 Hrvatska golom Perišića stigla do prvog boda na Euru

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Od 18 sati Hrvatska igra utakmicu drugog kola skupine D Europskog prvenstva protiv Češke. Hrvatska je u prvoj utakmici izgubila od Engleske, a Česi su pobijedili Škote s 2:0.

Ako vas zanima što Hrvatska može i mora bolje pročitate našu analizu te utakmice.

Hrvatska bi trebala napasti, a bez obzira na činjenicu da je po prirordi jednom izborniku reprezentacije teško uigrati neke složene mehanizme s obzirom na vrlo kratak period u godini koji ima za uigravanje, Hrvatska si nikako nebi smjela dopustiti da radi ono što radi u ostalim sportovima, a pogotovo rukometu i košarci, a to je oslanjanje na individualizam.

Izašle su i službene postave, a one su ovakve:

HRVATSKA: Livaković, Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol, Modrić, Kovačić, Perišić, Kramarić, Brekalo, Rebić.



ČEŠKA: Vaclik, Coufal, Celustka, Kalas, Boril, Holes, Darida, Souček, Masopust, Jankto, Schick

Sretno Vatreni!

HRVATSKA – ČEŠKA 1:1

Tijek utakmice:

90+3′ Gotova je utakmica! Hrvatska je nakon slabog prvog poluvremena podigla razinu igre u drugom te došla do izjednačenja te na kraju boda.

89′ Kakva šteta! Petković je sada bio u šansi, odlično se zagradio, pucao, ali u posljednji tren je to blokirao češki branič.

86′ Kod Češke izlazi Darida, a ulazi Barak. U hrvatskoj reprezentaciji iz igre je izašao danas odlični Kovačić, a ušao Marcelo Brozović.

82′ Sada je žuti zaradio Boril nakon prekrašaja nad Petkovićem.

81′ Lijepo radi lijeva strana hrvatskog napada, sada su opet dobro kombinirali Gvardiol i Perišić, ali nije to prošlo.

76′ Sada je Češka zaprijetila preko najmlađeg reprezentativca Hložeka koji je snažno pucao, ali visoko poslao loptu preko Livakovićevih vrata.

75′ Češki izbornik odlučio je napraviti još dvije izmjene. Tako su iz igre izašli Jankto i Schick, a ušli su Sevčik i Krmenčik.

74′ Dobra prilika za Češku, ali srećom Hložek puca iznad gola.

72′ Kakva prilika za Hrvatsku! Nakon centaršuta Gvardiola, Perišić je spustio loptu za Vlašić, ali one je pucao malo iznad gola.

67′ Korner, koji je poslao Vladimir Darida presjekao je Dominik Livaković.

64′ Sada je Češka napravila dvije zamjene, iz igre su izašli Masopust i Holes, a ušli su Hložek i Kral.

61′ Iz igre izlazi Andrej Kramarić, a ulazi Nikola Vlašić.

60′ Hrvatska nakon 15 minuta drugog poluvremena izgleda puno bolje nego što je izgledala u prvom.

59′ Perišić je pokušao pronaći nekoga od suigrača u protivničkom šesnaestercu, ali je jedan od braniča pročitao njegovu namjeru i presjekao tu loptu.

57′ Ivanušec je primio točan pas i pokušao ugroziti golmana iz daljine. Nažalost, šut mu je otišao visoko iznad gola.

52′ Sada je i Češka zaprijetila jednim prizmenim udarcem Součeka iz daljine.

50′ Sada je žuti karton zaradio Masopust nakon jednog starta na Gvardiolu.

47′ GOL!! Fantastičan dribling i još ljepši udarac Perišića i Hrvatska više nije u rezultatskom deficitu.

45′ Dalić je odlučio napraviti dvije zamjene na poluvremenu, tako su iz igre izašli Rebić i Brekalo, a ušli Petković i Ivanušec.

45′ Počelo je drugo poluvrijeme

45+3: Poluvrijeme! Hrvatska izgleda vrlo loše te izma rezultatski zaostatak. Ako Hrvatska ne promijeni nešto u drugom dijelu, osminu finala vjerojatno nećemo gledati.

45′ Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

42′ Pucao je sada Kramarić u lijevi kut Vaclikovih vrata, nije bilo previše snage u tom udarcu. Prije toga imali smo jedan ubačaj s desne strane u češki šesnaesterac, ali nismo to iskoristili, nismo dovoljno konkretni u završnici.

38′ Najveća prilika za Hrvatsku do sada, ali promašaj Rebića! Mogla je Hrvatska zabiti samo minutu poslije češkog pogotka, imao je naš napadač čistu šansu, izašao je sam pred vratara, ali šalje to preko vrata.

35′ ČEŠKA VODI! Nakon što ga je Lovren udario u glavu i raskrvario, strijelac dva pogotka iz utakmice sa Škotskom, Patrick Schick je realizirao kazneni udarac.

34′ Kazneni udarac za Češku i žuti karton za Dejana Lovrena koji je laktom u jednom duelu u našem šesnaestercu pogodio Patrika Schicka.

30′ Posljednjih par minuta prošlo je mirno, a nakon pola sata a sata susreta, Češka je ipak konkretnija u ovom susretu, prelako dolaze do naših vrata.

22′ Izgleda se Hrvatska lagano budi, izveli su sada naši reprezentativci brzi korner, Modrić je dodao u češki šesnaesterac, dodao do Perišića koji puca iz blizine, ali ravno u Vaclika. Šteta!

20′ Modrić je dao lijepu loptu u prostor, dirao je to netko od čeških obrana, pokušao je Rebić prvi doći do te lopte, ali Vaclik ga je napucao, pogodio i skoro je Rebić zabio.

18′ Nova dobra prilika za Čehe. Opet je Češka došla pred hrvatska vrata, nakon jedne gužve u šesnaestercu, Schick je došao do lopte i pucao iz blizine, ali srećom, ravno u Livakovića.

12′ Velika prilika za Češku ,ali srećom nema pogotka. Ubacio je Coufal s desne strane, prvi na lopti je bio Dejan Lovren koji je to glavom odbio do češkog igrača koji je s desetak metara pucao preko vrata

9′ Dobra prilika za Hrvatsku. Iz slobodnjaka pucao je Dejan Lovren, ali otišlo je to preko vrata. Češki branič je napravio prekršaj nad Rebićem, nije to bilo daleko od Vaclikovih vrata.

7′ Nakon lošeg Vacllikovog ispucavanja, Rebić došao do lopte pa s desne strane ubacio u češki šesnaesterac, ali odbili su to u prvi korner za hrvatsku reprezentaciju. Nije taj korner bio naročito opasan.

4′  Češka je prva zaprijetila. Jankto je odmah ubacio s lijeve strane u hrvatski šesnaesterac, Vida je to odbio do Coufala koji je pucao, ali Vida je bio ponovno bio na mjestu i blokirao udarac.

1′ Počela je utakmica

 

Komentari