HSS-ovac je još prije godinu i pol poslao zastupničko pitanje o statusu Žinićevog zagrebačkog stana. Odgovor, naravno, nikad nije dobio

Ivo Žinić/Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Priča o nekretninskom carstvu sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića dobila je nastavak.

Naime, još je 8. svibnja 2019. godine, saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart poslao zastupničko pitanje Ministarstvu branitelja, te Ministarstvu državne imovine o tome ima li Ivo Žinić dodijeljeni stan u Zagrebu. Zapisi o pitanjima (ministarstvu Tome Medveda i ministarstvu koje je tad vodio Goran Marić) postoje u saborskoj arhivi, ali se njihovom sadržaju ne može pristupiti radi zaštićenih osobnih podataka. No, ta se pitanja otvaraju kad se u tražilicu zastupničkih pitanja upiše ime Ive Žinića.

Lenart je Telegramu potvrdio da ga je u pitanju zanimalo ima li Ivo Žinić dodijeljen stan u Zagrebu, te da nikakav odgovor do danas, 20 mjeseci kasnije, nije dobio. U saborskoj bazi podataka također ne postoji nikakav zapis o odgovoru HSS-ovom zastupniku. U tim pitanjima, kako stoji u dokumentima koje ima Telegram, stoji jednostavno “Da li gospodin Ivan Žinić iz Gline (naveden je i njegov OIB) koristi stan u vlasništvu Republike Hrvatske, a koji je u Vašoj nadležnosti?”.

Saborska pismohrana zaprimila ih je 8. svibnja 2019. godine. Rok koji Vlada ima za odgovor na zastupnička pitanja je, po Poslovniku Hrvatskog sabora, trideset dana, piše Telegram.



NITKO NEĆE PRIMIJENITI Na ulazu Žinićevog zagrebačkog stana zalijepili drugo prezime

Komentari