Hrvatski predstavnici započinju svoj put u Europi: Prvi na redu je Dinamo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Današnjim susretom između zagrebačkog Dinama i ciparske Omonije započinje nova europska sezona za sve hrvatske nogometne klubove.

Dinamo vs Omonia

Dinamo će protiv Omonije istrčati u sljedećem sastavu: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Moubandje – Jakić – Ivanušec, Majer, Ademi, Oršić – Petković.

Više o utakmici rekao je trener Modrih Damir Krznar koji kaže kako nema mjesta opuštanju: “Izuzetno zahtjevan protivnik, protivnik koji je satkan od vrlo iskusnih igrača. Imaju trenera koji zna igrati na rezultat.”

“Očekujemo tešku i rovovsku bitku, ali uloga favorita je na nama te ćemo se pokušati postaviti autoritativno i pronaći put za prolazak do 3. pretkola. Vrlo su šablonizirani, kreativni, radili smo na treningu limitiranje njihove faze napada.”



Hajduk vs Tobol

Od ostalih utakmica splitski Hajduk će se u četvrtak od 21 sat sastati s kazahstanskim Tobolom, a svi koji planiraju na utakmicu morat će poštivati određene protokole te imati EU covid potvrdu.

Cijena testiranja samo za ovu prigodu bit će 80 kn za sve koji nisu cijepljeni, a 50 kn za one koji su cijepljeni prvom dozom ili cjepivom koje se daje u jednoj dozi, a kojima od cijepljenja nije prošlo dovoljno dana da bi dobili EU digitalnu COVID potvrdu.

Kako bi se ostvarilo pravo na nižu cijenu testiranja, potrebno je predočiti iskaznicu o cijepljenju i osobnu iskaznicu. S obzirom na logističke zahtjeve i jednokratno formirane punktove plaćanje testova će biti moguće isključivo u gotovini.

Gzira vs Rijeka

Rijeka u četvrtak igra prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige na Malti protiv ‘vanzemaljske’ Gzire. Izravnog TV prijenosa neće biti. Navijači se nadaju barem nekom streamu u bespućima interneta.

Zašto vanezmaljske pitate se? Ako vam ime Gzira poznato zvuči, u pravu ste. Gzira je malteški poluamaterski klub koji je prošle godine u 2. pretkolu Europske lige senzacionalno izbacio splitski Hajduk kada su novinski natpisi bili da je “veća šansa da taj dan vidite vanzemaljce nego poraz Bijelih.”

Svoju izjavu dao je i trener Rijeke Goran Tomić: “Zaista u ovom trenutku ne možemo davati nikakve konkretnije ocjene što se 3. pretkola tiče. Najprije nas čeka Gzira koju moramo proći, a u međuvremenu i utakmice u HNL-u koje su nam od velike važnosti.”

“Stoga moramo prije svega biti koncentrirani na svaku iduću utakmicu jer na otvaranju sezone sve su od velike važnosti. To je jedini ispravan put ako želimo što dalje dogurati u Konferencijskoj ligi.”

Osijek vs Pogon

Hrvatski viceprvak Osijek, koji u četvrtak u 2. pretkolu gostuje kod poljskog Pogona iz Szczecina u Konferencijskoj ligi, objavio je u utorak da će njegovi navijači i ljubitelji nogometa moći pratiti izravni prijenos utakmice u programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV).

Utakmica u Poljskoj počinje u 21 sat na stadionu Floriana Krygiera u Szczecinu, a nogometaši Osijeka će u srijedu u 9.30 sati iz zračne luke Osijek poletjeti prema Poljskoj. Osječani će trening u srijedu na stadionu Floriana Krygiera održati u 19 sati.

Iz NK Osijeka napominju kako je UEFA donijela odluku da neće biti gostujućih navijača na utakmicama tijekom cijele ove sezone.Uzvratna utakmica protiv Pogona iz Szczecina na rasporedu je 29. srpnja u Osijeku.

U slučaju prolaska, Osijek u sljedećem pretkolu ide na boljeg iz susreta između sofijskog CSKA-a i latvijske Liepaje.

 

Komentari