Hrvati su donirali više od 15 tisuća kuna EMSC-u: Znamo da naše usluge nisu bile savršene

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na svom se Twitter profilu zahvalio korisnicima iz Hrvatske koji su uplatili više od 15.000 kuna nakon snažnog potresa koji je 29. prosinca pogodio petrinjsko područje.

“Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, u totalu više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni”, objavio je EMSC na Twitteru.

 EMSC je često na meti kritika jer im se web stranice i aplikacija LastQuake ruše od navale prometa nakon jačeg potresa, a Seizmološku službu često kritiziraju jer svoje podatke o potresima objavljuje kasnije. Jedan od razloga za to jest i nedostatak financijskih sredstava.

EMSC je osnovan 1975. na preporuku Europske seizmološke komisije s obzirom na to da je euro-mediteranska regija pokazivala potencijalno opasnu seizmičku aktivnost. Sjedište mu je u Bruyères le Châtelu, općini na južnoj periferiji Pariza, a riječ je o neprofitnoj nevladinoj organizaciji.

Komentari