Hrebak i Grmoja jedan drugome darovali knjige: Mostovac baš i nije bio zadovoljan

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Prepucavanja darivanjem knjiga, koja je u ponedjeljak započeo HSLS kada je čelnicima Mosta Boži Petrovu i Nikoli Grmoji poslan primjerak djela Maxa Webera “Politika kao poziv” u kojem se ističe važnost političke odgovornosti, a u skladu s kojom političari moraju voditi računa o svojim postupcima, nastavljena su u utorak. Naime, Grmoja nije ostao dužan pa je šefu HSLS-a Dariju Hrebaku poklonio knjigu.

Grmoja je poklon od HSLS-ovaca dobio “s ciljem podsjećanja saborskih kolega na etičke standarde odgovornosti u politici, kao i obrane tih standarda”, objavio je N1.

U utorak se na konferenciji za novinare Darija Hrebaka pojavio Nikola Grmoja poklonivši mu knjigu F.A. Hayeka “Put u ropstvo”.

Hrebak je rekao kako su “odlučili  Grmoji pokloniti knjigu, ali, nakon posljednjih njegovih izjava, bolje da smo mu poklonili bijelu plahtu”.



“Način na koji Nikola Grmoja želi provesti orbanizacuju u Hrvatskoj, HSLS će jasno odbaciti. Naša stranka će neovisno o njegovim reakcija stajati protiv huškačke politike i govora mržnje. Osobno smatram da na to to tko se s kim ljubi, tko s kim spava ili se drži za ruke nije spava drzava ne bi trebala gledati, a pogotovo to ne bi trebao činiti Nikola Grmoja”, rekao je Hrebak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Odmah mu je odgovorio Grmoja koji je naglasio kako je “poznati liberalni ideolog Hayek napisao ‘Put u ropstvo'”.

‘Poručujem Vladi da od necijepljenih ne uzimaju namete i poreze’

“Poklanjam vam to u nadi da ćete se konačno osloboditi kolektivnog ropstva HDZ-a i da ćete snažno stati u obzir poduzetničkih prava i sloboda. Poručujem Vladi da i od necijepljenih ne uzimaju namete i poreze”, rekao je Grmoja.

Osvrnuo se na prava seksualnih manjina za što je istaknuo kako “svatko tko zna čitati u Hrvatskoj, može vidjeti da nije o tome govorio”.

“Propaganda je jedno, a prava su drugo”, rekao je Grmoja.

Dodao je kako “svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i on s tima nema nikakvih problema”.

“Za mene je propaganda da ključni ideolozi LGBTQ pokreta, od samog njegovog nastanka, autori rodne ideologije i queer ideologije, negiraju spol i govore da je to pseudoznanstveni konstrukt. Ako ćemo mi doći u situaciju da je svaka kritika neke udruge, neke politike, kritika neke orijentacije, nećemo daleko doći. Ja na takav oblik totalitarnosti neću priznati”, zaključio je Grmoja.

Komentari