Horvat: Bit će istrage o obnavljanju kuća nakon rata koje su se urušile u potresu

Damir Krajac / CROPIX

Ministar graditeljstva Darko Horvat najavio je istragu o kućama koje su se urušile uslijed razornog potresa na području Petrinje, a obnovljene su nakon rata.

“Bit će istrage o obnavljanju kuća nakon rata koje su se urušile u potresu”, izjavio je ministar graditeljstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade. Nije želio odgovoriti na pitanje koga će se istraživati niti komentirati činjenicu da je sadašnji sisačko-moslavački župan Ivo Žinić bio zadužen za obnovu tog područja od 1995. godine. “Sjest ćemo s njima za stol… Zazivati bilo čiju odgovornost sada je bespredmetno do trenutka dok ne budemo sigurni što se događalo”, kazao je Horvat.

Zakon o obnovi Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije bit će proširen Uredbom kako bi se mogle obnoviti Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija nakon potresa u prosincu.

“Uredba je u završnoj fazi pripreme, bit će u četvrtak na sjednici Vlade. To će biti uredba sa zakonskom snagom koja će proširiti područje obnove. To je zakonodavni okvir da se dvije županije uključe u istu metodologiju obnove”, kazao je ministar i najavio da će se dio Ministarstva preseliti u Sisak ili Petrinju zbog obnove.



Komentirao je i iznos novca dodijeljen Petrinji i Glini. Misli da je on “pošten i fer”. Komentirao je i izjavu gradonačelnika Petrinje, koji je bio nezadovoljan iznosom dodijeljenog novca, prenosi Dnevnik.hr.

“Mogu ga shvatiti, ne mogu ga prihvatiti, ovo su inicijalna sredstva. Kako budemo dobivali nove informacije, tako ćemo raspodjeljivati novčana sredstva”, kazao je.

Komentari