HOĆE LI SE ZBOG KORONE OTKAZATI KOMEMORACIJA NA BLEIBURGU? Šeks i Vukojević dali su nam zanimljive odgovore

Screenshot

Počasni Bleiburški vod još je prošle godine najavio kako će se središnja komemoracija za žrtve bleiburške tragedije  i hrvatskog križnog puta povodom 75. obljetnice Bleiburške tragedije održati u subotu 16. svibnja 2020. na Bleiburškom polju u Austriji.

Obzirom na smrtonosni virus korone koji uistinu nitko nije mogao predvidjeti, sva veća događanja se otkazuju, a veliki skupovi zabranjuju. Kako će se ophoditi prema novonastaloj situaciji, te hoće li ova komemoracija biti otkazana, doznajemo od članova Počasnog Bleiburškog voda, Vice Vukojevića i Vladimira Šeksa:

Ovako ili onako, komemoracija će se održati

“Komemoracija će se svakako održati, u to nema sumnje. Jasno, bude li do tada došlo do pogoršanja situacije sa virusom nove gripe i bude li strožijih mjera, mi ćemo se prilagoditi i bleiburšku tragediju obilježiti negdje drugdje i na neki drugi način. Komemoracije se mogu održati bilo gdje u svijetu”, kazao nam je Vice Vukojević.

Za razliku od njega, Vladimir Šeks je u svojoj izjavi bio nešto odmjereniji:



“Upravo u vezi toga članovi Počasnog Bleiburškog voda raspravljat će sutra u Saboru. Zakazali smo oko podne sastanak, pa ćemo donijeti odluke koje ćemo onda i javno obznaniti”, doznali smo od Šeksa.

Komentari